Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

V pořadu Prostřeno se mu neřekne jinak než “Číský dort” nebo dokonce “Chéze Kake”. Ano, řeč je o cheesecaku, dezertu, který v základu (bez zdobení) tvoří dvě vrstvy: základ z rozdrobených sušenek a krémovou vrstvu. A právě na důležitou krémovou vrstvu je potřeba hutnější čerstvý sýr s extra mléčnou a svěží chutí (díky tvarohu a ne UHT zpracování), který zajistí větší lahodnost finálního dezertu a vyšší tučnost, díky které bude krém lépe držet. Tou pravou ingrediencí se po několika povedených cheesecakových receptech podle influencerky Pavlíny Lubojatzky stala Lučina Smetanová, která by v hodnocení prošla i u těch nejkritičtějších účastníků kulinářského pořadu, a to především díky svému čistému složení z tvarohu a smetany. Neobsahuje tak žádná éčka, stabilizátory ani zahušťovadla.

„Poté, co jsem upekla cheesecake z Lučiny Smetanové, jsem se do ní okamžitě zamilovala. Nikdy bych si nemyslela, že mezi čerstvými sýry může být tak velký rozdíl. Rozdíl v chuti, která je u Lučiny Smetanové svěží a extra mléčná, a v konzistenci, která je delikátní a našlehaná. To je přesně to, co si váš cheesecake žádá. Znovu jsem se utvrdila, že čisté, stoprocentně přírodní složení a poctivá výroba bude mít vždy navrch,” říká food influencerka Pavlína Lubojatzky.

A jak vlastně upéct lahodný cheesecake na první dobrou?
Stačí, když dodržíte několik důležitých kroků – odpočinutí surovin, zamražení korpusu, pečení, odpočinutí a chlazení. Pak už jen nejdůležitější krok: vychutnat si se svou drahou polovičkou, přáteli či kolegy lahodnou chuť ve svých ústech. A kromě důležité krémové vrstvy, kterou zastane Lučina Smetanová, je podstatná i spodní část – krusta ze sušenek. Abychom zachovali lokálnost a čisté složení, Pavlína Lubojatzky doporučuje výrobce poctivých domácích BIO sušenek a krekrů – Biopekárnu Zemanka.

„Obecně mám ráda, když si můžu koupit produkty, které jsou z poctivých surovin (poctivé máslo v sušenkách, bio mouka atd.), jsou dobře zpracované a skvěle vychucené. Na trhu je velmi těžké najít sušenky, které obsahují máslo a ne žádné ztužené tuky, a které nejsou přehnaně doplněné kořením. U značky Zemanka se můžeme spolehnout, že každá várka chutná skvěle,“ dodává Pavlína Lubojatzky.

Doporučená maloobchodní cena Lučina Smetanová: 42,90 Kč za 120 g.

Zdroj a foto: Lučina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *