Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Návštěva pivovaru Radegast korunovaná ochutnávkou s výhledem na beskydské vrchy

Radegast patří k nejznámějším symbolům Moravskoslezského kraje – řeč je o staroslovanském bohovi slunce, ohně, úrody, sklizně a pohostinnosti, jehož majestátní socha stojí mezi Pustevnami a Radhoštěm. A samozřejmě také o legendárním, správně hořkém pivu, kterému dal jméno. Zajímá vás, proč je pivovar pojmenován právě po tomto mýtickém bohovi? Chcete se dozvědět více o historii i současnosti výroby piva v podhůří Beskyd? Pak se vydejte na prohlídku jednoho z nejmodernějších pivovarů v České republice, pivovaru Radegast v Nošovicích u Frýdku-Místku.

Základní kámen byl v Nošovicích položen v roce 1966, první várku piva uvařil sládek Jaromír Franzl o čtyři roky později. Dvouhodinová prohlídka začíná v Návštěvnickém centru – Radegastově svatyni, kde se seznámíte s historií pivovaru, varním procesem a vším, co značka Radegast nabízí. Poté uvidíte varnu zakladatele pivovaru Jaromíra Franzla, kde ve speciální nádrži žijí pivovarští pstruzi a hlídají kvalitu vody z řeky Morávky, projdete stáčírnu lahví i plechovek, centrální sklad, v pivovarských sklepích se podíváte, jak pivo zraje a dokvašuje. Prohlídka končí ve vyhlídkové věži s orosenou sklenicí zlatavého moku a idylickým výhledem na panorama Beskyd.

Online prodej vstupenek na prohlídku pivovaru Radegast (220 Kč / osoba) zde: https://tickets.prazdroj.cz/prohlidka-pivovaru-radegast

Zdroj a foto: www.radegast.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *