Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

CME Content Academy vstupuje do dalšího ročníku. Přijímací řízení je otevřené pro všechny televizní nadšence

CME Content Academy se těší po úspěšném prvním roce na další ročník. TV Nova a Markíza společně s Televizním institutem loni spustily dvouletý stipendijní studijní program CME Content Academy, který připravuje účastníky na práci v televizi a nabízí jim po jeho dokončení dlouhodobou spolupráci na pořadech pro TV Nova a Markíza. Zájemci mají možnost přihlásit se do příštího kurzu, který začíná v říjnu letošního roku. Přihlášky jsou otevřené až do 19. června 2023.

„CME Content Academy je unikátním projektem, ve kterém se každý, kdo splní podmínky příjímacího řízení, může dostat do světa televize a filmu. Účastníci si získané teoretické znalosti mohou hned vyzkoušet v praxi v TV Nova nebo v Markíze, což je skvělé. Těším se na další kolo výběrového řízení a jsem zvědavá, jaké nové talenty objevíme,“ říká Klára Brachtlová, jednatelka TV Nova a členka odborné komise akademie.

CME Content Academy je dvouletý intenzivní kurz, který probíhá především v češtině a je rozdělený do osmi bloků. Účastníci se naučí vést projekty, vyvíjet náměty, psát scénáře, střihat, produkovat a režírovat natáčení. Součástí kurzu je také televizní marketing, datová analytika a udržitelné natáčení známé jako “green filming”. Letošní kurz začíná v říjnu a koná se v Brně pod záštitou Televizního institutu.

Mezi přednášejícími jsou oceňovaní odborníci ze světa filmu a televize z České republiky i ze zahraničí, např. držitel Emmy, producent a předseda Asociace producentů v audiovizi Vratislav Šlajer, významný producent a šéf vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler, oceňovaná dokumentaristka Erika Hníková, režisér Jan Prušinovský a mnozí další.

Přihláška je do 19. června 2023 k dispozici na této webové stránce. Po úspěšném dokončení kurzu absolventi automaticky přechází na placené pozice kreativních tvůrců nových projektů v TV Nova nebo v Markíze.

Zdroj a foto: CME Content Academy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *