Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

ZábavaZvířata

ZOO Protivín oslavila 15. narozeniny s Prima ZOOM a tvářemi CNN Prima NEWS

Prima ZOOM je mediálním partnerem Krokodýlí ZOO Protivín už devět let. Při oslavě patnácti let od založení této jedinečné zoologické zahrady pokřtily osobnosti CNN Prima NEWS osm krokodýlích mláďat různých druhů odchovaných ve zdejší ZOO. V loňském roce se také povedl odchov velmi vzácné ježury novoguinejské, která je poddruhem ježury australské. Malého samečka ježury pojmenovali všichni kmotři společně. A jak se bude jmenovat?

Moderátoři se snažili volit unisex a mezinárodní jména – kvůli dalšímu chovu v zahraničí. Lenka Špillarová vybrala jméno Andy. Jiří Šlégl zvolil pojmenování Marilyn. Daniela Revai dala svému kmotřenci jméno Mojito. Josef Mádle pojmenoval svého svěřence Rudla. Největší kousek – krokodýlí dáma – dostala jméno Rocka. Adéla Jelínková se rozhodla pro jméno Deedee a krokodýl na oplátku pokřtil Adélu :-). Alex Hrdinová (moderátorka pořadu Prima ČESKO) čerpala ve své oblíbené fantasy pohádce – Falco. Reportérka Veronika Rohlíčková zalovila také v pohádkových vodách – pro jméno Alice. Sameček ježury novoguinejské se od této chvíle pyšní jménem Orion. Po křtu proběhla autogramiáda za velkého zájmu dětí z místní základní školy J. K. Tyla. Moderátoři navíc kromě podpisů dětské nadšence odměnili časopisem Primáček. Pak následovalo tradiční krmení největšího zdejšího krokodýla, Golema.

Nový den – pondělí – pátek na CNN Prima NEWS od 6.00 do 9.00
Prima Česko – každou neděli v 8.55 na Primě a v 8.25 a v 17.25 na CNN Prima NEWS

Krokodýlí ZOO Protivín vznikla na základě soukromého chovu provozovatele této zoo Miroslava Procházky. Krokodýly se zabýval již v mládí ve Stanici mladých přírodovědců v Písku, kde získal základní znalosti v chovu krokodýlů. Sám je chová privátně od roku 1996, nicméně celistvou kolekci krokodýlích druhů začal budovat v roce 2000. Od roku 2005 krokodýly úspěšně rozmnožuje.

Výstavním záměrem je v cílové podobě vystavovat všech 25 recentních krokodýlích druhů. Tento záměr je doplněn vybudováním zoologického muzea, kde jsou vystaveny osteologické a v menší míře i dermoplastické preparáty nejen krokodýlů, ale i dalších zástupců živočišné říše. Po stránce chovatelské je kladen důraz na sestavení chovných skupin ohrožených a kriticky ohrožených druhů krokodýlů, a to nejen v samotné expozici, ale i na farmě, tak aby tato zvířata měla optimální podmínky k rozmnožování.

Zdroj a foto: www.krokodylizoo.cz, Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *