Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Nákupem merche navrženého známými českými designery na e-shopu AKCE CIHLA podpoříte lidi s mentálním znevýhodněním

Letošní 24. ročník dobročinné sbírky AKCE CIHLA podpořila řada osobností, například Simona Stašová, Jaroslav Svěcený nebo David Kraus, a také výtvarníci a designéři. Ti navrhli benefiční předměty se speciálním cihlovým motivem. V benefičním e-shopu na https://eshop.akcecihla.cz/ jsou tak k mání nejen symbolické e-cihly v různých hodnotách, ale také kelímky, trička, placky či látkové tašky od Pasty Onera, Michala Škapy a Jana Kalába. Jejich zakoupením přispějete na moderní sociální služby pro lidi s mentálním postižením a zároveň získáte originální dárek.

Sbírka AKCE CIHLA koordinovaná neziskovou organizací Portus Praha z.ú  se již 24 let aktivně věnuje podpoře lidí s mentálním znevýhodněním. V ulici Na Příkopě každoročně v létě vyroste stánek, kde si lidé mohou zakoupit, pomalovat cihlu a vložit ji do cihlového labyrintu. Z výtěžku sbírky se pak staví, rekonstruují, vybavují objekty chráněných bydlení pro lidi s mentálním znevýhodněním. Kromě klasické formy podpory lidé mohou sbírku podpořit také prostřednictvím nákupu na e-shopu https://eshop.akcecihla.cz/ – zakoupit je možné stylové benefiční předměty s cihlovým motivem navržené od českých designeru Pasty Onera, Michala Škapy, Jana Kalába a Kakalíka. Látková taška, kelímek, tričko či placky mohou složit jako originální dárek pro sebe či blízké. Předměty potěší nejenom obdarované, ale zároveň podpoří lidi s mentálním znevýhodněním a pomůžou jim na cestě k větší samostatnosti.“Nikdy nevíte, kdy budete sami potřebovat pomoci. Žijeme tak v bohaté společnosti, že pomoc, pokud si to můžete dovolit, je povinností” říká výtvarník Pasta Oner.

Zakoupením benefičních předmětů z našeho e-shopu uděláte nejen dobrý skutek, ale také získáte praktické a stylové doplňky do svého každodenního života. Vaše štědrost a podpora nám pomohou vytvořit lepší prostředí pro lidi s mentálním znevýhodněním.

Výtěžek ze všech letošních aktivit sbírky bude využit na kompletní inovaci Chráněného bydlení Na Vyhlídce, kde v současné době žije osm klientů, přičemž cílovou částkou potřebnou na rekonstrukci je 1 200 000 Kč. Objekt čeká nutné odvlhčení a izolace, nezbytná je také inovace 6 kuchyňských koutů v samostatných garsoniérách.

Zdroj a foto: https://www.akcecihla.cz/e-cihla/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *