Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Případy Josefa Klímy: Jak snadné bylo připravit rodiče o novorozené dítě?

V Česku je řada lidí, které za dob minulého režimu potkala strašná věc a v nemocnici přišli o novorozence. Někteří jsou ale přesvědčeni, že dítě ve skutečnosti nezemřelo, a v nemocnici jim ho zkrátka ukradli. Dlouhá léta jim všichni říkali, že jsou blázni, jenže teď to pod množícími se poznatky a důkazy vypadá, že to může být černá realita. Osudy hned několika takových lidí přiblíží už ve středu ve 22:45 na Primě Případy Josefa Klímy.

Stalo se to před desítkami let. Přesto ale ztráta dítěte mnohé rodiny stále bolí. O to víc, když panují ohledně ztráty jejich novorozenců nejasnosti, které úřady dlouhé roky nechtěly řešit. Janu Ulrychovou z Děčína nejdřív všichni považovali za blázna. V roce 1970 porodila zdravou holčičku. Nejdřív jí novorozeně tři dny neukázali, a pak jí lékařka předložila k podepsání dokumenty, že dítě v noci zemřelo a že se o nic nemusí starat. Nikdo jí neřekl, co se stalo, a nikdy neviděla tělo své dcery. Léta běžela dál, Jana se stala znovu matkou, ale bolest ze ztráty dítěte nezmizela. Proto po letech začala pátrat a podobně jako další lidé, kteří s ní sdílejí tento osud, začala nacházet velké množství nesrovnalostí. Třeba v rodném a úmrtním listě, a dokonce i v hrobě, neboť po exhumaci vyšlo najevo, že v něm nebyly ostatky dítěte, a ani v něm nikdo nikdy neležel. Podobných případů eviduje Josef Klíma na tři desítky. Že se nemusí jednat o výmysly, v pořadu potvrdil i bývalý porodník. „Já myslím, že si asi nic nepopletla, tam se děly hrozný sviňárny – ve smyslu zašantročení dětí…“ řekl v Případech Josefa Klímy bývalý porodník. Co všechno se ještě lidem pátrajícím po pravdě podařilo zjistit?

Nová jedinečná svědectví propojují záhadnou smrt tří trampů a zmizení stopařek
Vytrvalá mravenčí práce novináře Jaroslava Mareše znovu nese ovoce. Podařilo se mu najít nové svědky, kteří propojují případ tří zavražděných trampů v Českém Švýcarsku na konci osmdesátých let s případem dvou zmizelých stopařek. Dívky se totiž podle několika svědků pohybovaly v podobných místech. O tom, že v případu zavražděných trampů něco nehraje, nebylo pochyb krátce po dřívějším prošetřování případu po revoluci. Závěr vyšetřování tehdejší Veřejné bezpečnosti totiž byl kulový blesk. Ten by ale musel zvládnout dva muže a jednu ženu nejenom zabít, ale taky okrást, svázat speciálním uzlem, zahrabat a zakrýt větví. Důkazy začaly stále víc směřovat na pohraniční stráž, která se v těchto místech pohybovala. Co všechno se podařilo Jaroslavu Marešovi zjistit a pomohl mu nějak loňský ničivý požár?

Sledujte další Případy Josefa Klímy už ve středu ve 22:45 na Primě a v neděli ve 21:30 na CNN Prima NEWS.

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *