Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Senioři a lokální designéři spojili síly. SmetanaQ Showroom ve spolupráci s organizací ŽIVOT 90 společně představili jedinečnou módní přehlídku

SmetanaQ Showroom a organizace ŽIVOT 90, která podporuje seniory v nezávislém a společenském životě, uvedli v sobotu 16. září jedinečnou módní přehlídku Sladkých 90. Ta představila kolekce designérek a designérů ze SmetanaQ Showroomu, jejíchž modely vynesli na molo seniorky a senioři se svými nejbližšími. Akce proběhla v rámci sousedských slavností Zažít město jinak ve spolupráci s choreografkou a stylistkou Olo Křížovou.

Móda nemá hranice. Přehlídka Sladkých 90, která proběhla v rámci víkendových sousedských slavností Zažít město jinak je důkazem toho, že komunikovat napříč všemi generacemi má obrovský význam. Přehlídka byla unikátní hned ze dvou důvodů, prvním bylo mezigenerační propojení, druhým bylo umístění přehlídky v exteriéru. „S nápadem zorganizovat na nábřeží přehlídku ve spolupráci se seniory a seniorkami přišla Míša ze ŽIVOTa 90 a mě to hned nadchlo. Představila jsem si to krásné propojení s našimi designéry ze SmetanaQ Showroom a hned jim nápad odprezentovala. Jak jsem očekávala ideu přijali s nadšením. Abychom akci dodali ještě větší hloubku, rozhodli jsme se oslovit také rodinné příslušníky seniorů,” komentuje Pavla Gerschonová z multikulturního domu SmetanaQ. Po Smetanově nábřeží tak v designových modelech kráčeli například vnučky s dědečkem nebo dcery s matkami.

Jednou z modelek z organizace ŽIVOT 90 byla i paní Renata, která sdílela svůj zážitek s úsměvem na tváři: „Jako modelka jsem se cítila skvěle, byl to pro mě nezapomenutelný zážitek. A co víc, kde jinde bych mohla se svou výškou něco málo přes 150 cm takto suverénně kráčet po mole.“ Přípravy přehlídky si užili také designéři. Na mole se objevily modely Venduly Šulanové, Hany Frišonsové, Daniely Peškové, Vojtěcha Lopoura nebo značek KAFKA a Transformer Jacket zkombinované s doplňky KRAS, Fernando Echeverria a Jana Rollo. „Toto mezigenerační propojení je pro nás inspirací. Chceme ukázat, že styl může být pro každého, bez ohledu na věk, a móda je způsobem, jak vyjádřit svoji osobnost. Baví mě vytvářet oblečení pro různé tělesné typy a věkové skupiny,” popisuje módní návrhářka Hana Frišonsová.

Na akci byly také exkluzivně představeny šaty PLOOM, na jejichž vytvoření spojila společnost JTI své síly s talentovanými designéry ze Sure Curated. Návrháři pro svou tvorbu využili látky, které získali výhradně z Charity Shopu Klubu svobodných matek. „Tímto krokem jsme nejen podpořili cirkulární ekonomiku, významně přispěli k ochraně našeho životního prostředí, ale také podpořili mezigenerační vztahy,” říká Eva Prokešová, která je odpovědná za komunikaci CSR JT International.

Nechyběly ani šperky Hany Polívkové, Dany Bezděkové a Antonie Lecher. „Baví mě prezentace šperků formou přehlídek. Byla to příležitost, jak si vzájemně osvěžit dny přípravou a hlavně akcí Sladkých 90. Pro tuto událost jsem nabídla své větší náhrdelníky a náramky, které neznají generační hranice,” komentuje šperkařka Dana Bezděková.

Senioři a seniorky dostali také péči od Makeup Institute Prague. Ředitelka Institutu Markéta Davidovich prozradila, že nápad propojení generací ji nadchl. Viděla v tom nejen vizuální výzvu spojenou s make-upem, úpravou vlasů a návrhářským uměním, ale také inspirativní myšlenku. Přehlídka Sladkých 90 oslavila nejen krásu všech generací, ale také dodala inspiraci a sebejistotu seniorům, kteří si užili módu a sebevyjádření bez ohledu na svůj věk. „Je příjemné, že se na nás, seniory, nezapomnělo, když módní přehlídky jsou vlastně vždy zaměřené na ty mladé a krásné. Byla to výzva být sama sebou a jsem za ni vděčná,” říká paní Míťa ze Života 90.

Otevírací doba SmetanaQ Showroom*:
st–pá: 13–19 hod
so: 11–18 hod
*nebo dle předchozí domluvy

Zdroj a foto: SmetanaQ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *