Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Říjen voní po kávě

Víte, jak se říká dni, kdy si nedáte svoji oblíbenou kávu? Depresso! Ale pryč s podzimními depresemi. Není dne, kdy byste nemohli navštívit jednu z kaváren Costa Coffee. Navíc letos oslavují výročí a až do konce října bude ve znamení narozenin, kávových novinek a překvapení. A to stojí za návštěvu.

Costa Coffee letos slaví patnácté výročí na českém trhu a podzim tak bude vonět po kávě. Costa Coffee byla vždy známá svou vysoce kvalitní kávou a tato oslava výročí je ideální příležitostí, jak si dopřát některé z jejich lahodných nabídek. Kromě speciálních nabídek se můžete těšit i na kávové novinky a nové produkty.

Lotusky a káva – ideální dvojka
Také vám tak chutnají karamelové sušenky „lotusky“? Pokud ano, máte se na co těšit. Costa Coffee spojila sílu se značkou Lotus Biscoff a může hrdě představit novinku letošního podzimu – Lotus Biscoff® caffè latte. Baristé caffè latte ochutí omáčkou ze sušenek Lotus Biscoff a jeho povrch ozdobí posypkou z drcených sušenek. Aby bylo dílo dokonalé, do šlehačky vám ještě zapíchnou jednu lotusku navíc.

Podzim voní po javoru
Nechte se unést chutí podzimu a dopřejte si Javorové caffè latte s praženým lískovým oříškem a sušenkovou posypkou v barvách podzimního listí. Horké latte s oříškem je oblíbeným kávovým nápojem pro start dne. Po ránu pěkně nakopne a v chladných dnech také prohřeje. Baristé jsou ale připraveni i na teplé babí léto. Javorovo kávovou kombinaci si můžete dát i vychlazenou na ledu a to hned ve dvou podobách – ledové Javorové caffè latte s oříškem nebo Javorové frappé s oříškem a šlehačkou.

Narozeninový marcipánový dort
K narozeninám neodmyslitelně patří dort. A tenhle marcipánový se spoustou ingrediencí najdete jen v Costa Coffee, je totiž dělaný na zakázku. Lahodný smetanový, pistáciový a makový krém, proložený malinovým pyré, na chutném oříškovém dortovém korpusu, obklopený vrstvou pravého marcipánu a navrch kakaová poleva. Každý kousek navíc dostanete s malou čokoládkou s číslovkou 15, která připomíná výročí kaváren Costa Coffee. Tak co mu říkáte? Tohoto sladkého fešáka zkrátka musíte ochutnat.

Kávy flat white není nikdy dost
Kdo by neměl rád flat white. Tento kávový nápoj už jednou v nabídce byl, oslnil a vrací se zpět. Řeč je o kombinaci trojitého espressa s našlehaným mlékem a podzimní příchutí skořice se slaným karamelem. Pro nadcházející chladnější dny je jako stvořené. Okouzlí vás nejen svou vyváženou chutí, ale také precizní technikou latte art, která efektně vystoupí ze skořicové posypky. Mimochodem, věděli jste, že Costa Coffee je průkopníkem kávy zvané flat white v České republice?

Zdroj a foto: www.costa-coffee.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *