Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

V rámci neuvěřitelného silvestrovského ohňostroje vytvořil Ras Al Khaimah dva Guinnessovy světové rekordy

Ras Al Khaimah přivítal Nový rok dalším rekordním osmiminutovým ohňostrojem za použití dronů, čímž vytvořil dva nové GUINNESS WORLD RECORDS™. Ohromující podívaná rozzářila oblohu na 4,5 km dlouhém úseku nábřeží emirátu.

Emirát je za své legendární silvestrovské ohňostroje držitelem již několika světových rekordů GUINNESS WORLD RECORDS™ a opět se zapsal do historie díky dechberoucí show, která překonala dva světové rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™ za “Nejdelší řetězec vodních plovoucích ohňostrojů” o celkové délce 5,8 km a za “Nejdelší display dronů v přímé linii” o celkové délce 2 km.

Fascinující show byla vytvořena za použití převratné a originální techniky s využitím kombinace 1 050 LED dronů, “koberce” plovoucích ohňostrojů a akrobatických pyro letadel inspirovaných přírodními divy Ras Al Khaimah – pouští, mořem a horami –   a to vše v choreografii na hudbu složenou speciálně pro tuto oslavu.

Raki Phillips, výkonný ředitel Ras Al Khaimah Tourism Development Authority k této oslavě světového rekordu uvedl: “Překonání dalších dvou světových rekordů GUINNESS WORLD RECORDS™ připravilo půdu pro nezapomenutelnou noc oslav, na které se sešly tisíce návštěvníků a obyvatel. Při vítání nového roku jsme hrdí na četné úspěchy, včetně historicky nejvyššího ročního počtu návštěvníků zaznamenaného v roce 2023, což posouvá přírodní emirát blíže k cíli přivítat do roku 2030 více než 3 milionů návštěvníků ročně.”

Oslavy spojily celou komunitu, přilákaly více než 50 000 diváků a hotely v emirátech byly plně obsazeny. Staly se tak dosud nejnavštěvovanější událostí. Akce nabídla různé divácké zóny otevřené pro veřejnost, rodinné aktivity, food trucky a živou zábavu. Návštěvníci si také mohli zakoupit vstupenky na akci SoundFest, kde živé kapely z celého světa bavily publikum až do první ranní hodiny roku 2024.

Tato mimořádná akce navazuje na tradici Ras Al Khaimah, který v posledních pěti letech uspořádal rekordní silvestrovské oslavy, a podtrhuje jeho pozoruhodný růst jako turistické destinace. Organizační výbor silvestrovských oslav vede Úřad pro rozvoj cestovního ruchu Ras Al Khaimah (RAKTDA) a tvoří jej týmy z Marjan, Ras Al Khaimah Policie, Vládní mediální úřad Ras Al Khaimah, Obchodní komory Ras Al Khaimah, Veřejných prací, Samosprávy Ras Al Khaimah, Al Hamra a další.

Zdroj a foto: visitrasalkhaimah.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *