Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Kosmetika

Mějte pod čepicí aneb péče o vlasy během zimy

Zima není pro vlasy tím nejveselejším obdobím. Během ní totiž čelí různým nástrahám, jako je vystavování mrazu, časté změny teplot způsobené přechody ze zimy do tepla, pobyt v prostředí se suchým vzduch a tak dále. Díky tomu se vlasy stávají křehkými, suchými, kudrnaté vlasy jsou ještě více „krepaté“ a rovné vlasy si zase neudrží svůj objem a plihnou. Jejich stavu neprospívá ani nošení čepic, šál a svetrů, které způsobují jejich časté elektrizování. Není však nutné panikařit, se správnou péči se i během zimy můžete těšit z krásných vlasů.

Zima je pro vlasy náročným obdobím. Mráz jim rozhodně nedělá dobře a už vůbec ne, pokud jsou mokré. Vlivem chladu vlasy snadno popraskají a může dojít k poškození jejich konečků. Na druhou stranu bychom vlasy během zimy neměli ani zbytečně přesoušet. Proto je určitě dobré v tomto období omezit používání stylingových nástrojů jako kulmy a žehličky a každopádně před jakýmkoliv tepelným stylingem nezapomínat aplikovat termo-ochranný sprej nebo krém.

Kromě počasí dokáže vlasy potrápit i používání čepic, šál nebo svetrů. Jejich vzájemný kontakt vlasy elektrizuje a dehydratuje. Dá se tomu jednoduše předejít, postačí dostatečná hydratace. Pomoci k tomu můžou třeba šampony a kondicionéry Schuama Moisture & Shine s obsahem rýžové vody, která dodá vlasům potřebné vitaminy a bílkoviny a ochrání je před rozmary počasí.

Chlad a sucho navíc snižují přirozenou obrannou bariéru vlasů, které jsou tak náchylnější k lámání. Nejdůležitější je proto vlasy průběžně vyživovat. Řada šampónů a kondicionérů s japonskými oleji Syoss Oleo Intense poskytne vlasům potřebnou hydrataci a hebkost, kterou během sychravých měsíců potřebují. Pro silně vysušené vlasy se doporučuje použít masky nebo oleje. Oplachová péče Syoss Oleo Intense Oil-to-Cream se dotykem vody změní z oleje na krém. Výsledkem jsou krásně a hluboce hydratované vlasy.

Dodejte vlasům potřebné živiny
Starost o vlasy v zimě nespočívá pouze v kosmetických produktech. Důležitá je i vyvážená strava, která dodá tělu vitaminy a minerály potřebné i pro správný růst a kvalitu vlasů. Vitamin A například pomáhá při tvorbě mazu a udržuje vlasy hydratované, vitamin C zase pomáhá s tvorbou kolagenu a posilování vlasové struktury. Neméně důležité je železo, díky kterému vlasy tolik nepadají.

Kvalitu vlasů ovlivňuje také psychická pohoda a kvalita spánku. Jeho nedostatek může vést k problémům s vlasy i pokožkou hlavy. Využijte naplno spánek k regeneraci vlasů a přidejte k tomu bezoplachovou péči Gliss Night Elixir se speciálním HaptiQ systémem. Technologie vlasy regeneruje zvenku i zevnitř a spouští tvorbu mikrovazeb. Přináší tak jemnou, ale velmi účinnou péči o vlasy.

Zdroj: www.henkel.cz, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *