Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

BydleníSport

Vyrobte si malá bradla na klikování pro růst svalů

PARKSIDE je ideálním partnerem pro řešení jakéhokoli projektu. Patří sem i novoroční předsevzetí více sportovat. Značka pro kutily dělá přítrž polovičatým opatřením a motivuje nejen kutily k tomu, aby si jednoduše postavili vlastní praktické fitness zařízení.

Délka výroby: 1,5 hodiny

Materiál:
• 2x kulatá tyčka (buk) prům. 30 mm, cca 330 mm
• 4x přiříznutá hrubá deska 40 x 115 x 185 mm
• Lněný olej
• Lepidlo

Nástroje:
• Kapovací & dvouruční pila PARKSIDE®
• Stolní vrtačka PARKSIDE®
• Akumulační přímočará pilka PARKSIDE® 20 V
• Pásová bruska PARKSIDE® a brusný papír P100
• Gumová palice PARKSIDE®
• Tužka PARKSIDE®
• Štětec PARKSIDE®
• Forstnerův vrták PARKSIDE® 30 mm
• Skládací metr

Pokyny týkající se ochrany při práci:
U tohoto projektu se používá velké množství přístrojů. Dbejte prosím na vaši vlastní bezpečnost a používejte nezbytné ochranné pomůcky.

Krok 1: Zkracování
Začněte s vyřezáváním opěrných nohou (A). Řez veďte, pokud možno v blízkosti hrany. Tak zajistíte, že bude hrana rovná. Poté vyřízněte z desky 4 stejně velké díly, každý o rozměru 115 mm. Poté zkrátíte nohy v šířce také na rozměr 185 mm.

Krok 2: Vyříznutí tvaru
U nohou je třeba ještě zaříznutí do tvaru. Nejprve si vyznačte na straně, 75 mm od horní strany, pod úhlem 45° směrem ke středu čáru. Poté si označte otvor na tyč, a to na středu 30 mm od horní základní čáry. Rohy nyní můžete zaříznout pomocí kapovací a dvouruční pily. Před použitím kapovací a dvouruční pily, rozřízněte nejprve kulatou tyčku (B) na 2 části, každou o rozměru 330 mm.

TIP:
Vyříznutý tvar můžete použit následně jako šablonu na zbývající 3 nohy.

Krok 3: Broušení
Konce nohou (A) je třeba zabrousit. Všechny nohy si upnete v jedné poloze nad sebou a pásovou bruskou rovnoměrně
zbrousíte jejich rohy. Poté srazíte hrany pomocí brusného špalíku a brusného papíru P100. To znamená, že přebrousíte všechny oříznuté hrany.

Krok 4: Vyvrtání otvorů
Nyní je možné vyvrtat otvory. Vyvrtání otvorů provedete kolmo v místě označení stolní vrtačkou a 30 mm Forstnerovým vrtákem. Tento otvor použijeme jako šablonu pro ostatní nohy. Vrtací šablonu umístíte na zbývající nohy a Forstnerův vrták navedete skrz vyvrtávaný otvor. Poté jemně zatlačíte středicí hrot do dřeva. Tak budete moci správně vyrovnat pod stolní vrtačkou zbývající díly.

Krok 5: Vyříznutí vybrání
Z důvodu zvýšení stability, vyvrtejte pomocí aku přímočaré pilky v noze (A) vybrání. Vlevo a vpravo zůstanou přesahy v délce 20 mm a vy provedete řez v hloubce 10 mm směrem dovnitř.

Krok 6: Broušení
Pomocí pásové brusky nyní obrousíte vnitřní strany a srazíte hrany vybrání.

Krok 7: Lepení
Nyní naneste lepidlo do otvorů (A) a vložte sem držadla (B). Pokud bude třeba, použijte gumovou palici. Po zaschnutí lepidla bradla znovu celá obruste a na povrch naneste dle vašeho výběru lněný olej nebo lazuru. A mini bradla vyrobená vašimi vlastními silami jsou nyní hotova!

TIP:
Abyste měli jistotu, že budou nohy rovnoměrně doléhat v ploše, upněte je během doby sušení na stůl.

Zdroj a foto: PARKSIDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *