Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

MódaZábava

Bulgari se stává potřetí v řadě exkluzivním klenotnickým a hodinářským partnerem předávání cen BAFTA

Partnerství a úspěšná spolupráce BAFTA a Bulgari, datující se od roku 2022, pokračuje i letos. Součástí partnerství bude bienální fundraisingová akce na podporu umělecké charitativní organizace – galavečer BAFTA, BAFTA Nominees´ Party a předávání cen EE BAFTA Film Awards. 

Šperky Bulgari se na stříbrném plátně objevují již po mnoho dekád, počínaje klasickými filmy jako jsou Vlivní lidé (1963) s Elizabeth Taylorovou, přes Casino (1995) se Sharon Stoneovou nebo, z novějších titulů, snímek To nic, drahá (2022), kde zazářila Gemma Chanová či Florence Pughová. Kreace Bulgari můžeme obdivovat ve více než 40 filmech. Ikonické šperky si na plátně i mimo něj oblíbily herecké hvězdy jako Audrey Hepburnová, Ingrid Bergmannová, nebo aktuální globální ambasadorky značky Anne Hathawayová, Zendaya, Lisa Manobalová, Liu Yifei, Priyanka Chopra Jonasová a Cailee Spaenyová. Úžasné šperky se staly průvodci těchto úspěšných žen ve chvílích, kdy slaví své úspěchy.

Římský klenotnický dům pokračuje ve své vizi podpory umění a v letošním roce rozšiřuje svou sponzorskou podporu na tři akce: BAFTA Gala, BAFTA Nominees’ Party EE BAFTA Film Awards.

Po roce 2022 je Bulgari i v letošním roce oficiálním podpůrným partnerem BAFTA Gala. Fundraisingová akce BAFTA se koná jednou za dva roky s cílem nashromáždit prostředky pro celoroční aktivity Bafta, cílené na podporu nové generace kreativních talentů. Léty prověřené a uznávané programy, počínaje BAFTA Connect, přes Young Games Designers až po stipendijní programy Prince Williama pomáhají tisícovkám lidí rozjet kariéru ve filmovém a televizním světě i herním průmyslu.

Bulgari je také podpůrným partnerem oficiální nominační party před předáváním filmových cen EE BAFTA Film Awards. Tato každoroční akce, vyhrazená výlučně nominovaným, se uskuteční večer před samotným předáváním cen, v sobotu 17. února. Speciální společenský večer se jako každý rok stane oslavou výjimečných dovedností, talentu a umění osobností filmového průmyslu. Nominees Party se již podruhé v řadě uskuteční v londýnské National Gallery na Trafalgar Square.

V neposlední řadě Bulgari oslavuje své bohaté propojení se světem kinematografie jako exkluzivní klenotnický a hodinářský partner samotného předávání cen EE BAFTA Film Awards, které se 18. února 2024 bude konat v Southbank Centre’s Royal Festival Hall. Předávání cen EE BAFTA Film Awards je jednou z nejvíce očekávaných a nejexkluzivnějších akcí globálního filmového kalendáře a zároveň oslavou jedinečných vypravěčů dnešní doby.

Tato štědrá podpora doplňuje vlastní charitativní iniciativy značky Bulgari na poli vzdělávání a umění, včetně dlouhodobého partnerství s nadací Save the Children, které trvá již 15 let, a filantropického propojení s Jennerovým institutem Oxfordské univerzity.

Generální ředitel Bulgari Group, Jean-Christophe Babin dodává: „Těší mne, že naše partnerství s BAFTA pokračuje. Je nám ctí podpořit charitativní aktivity BAFTA se speciálním důrazem na dvě prestižní akce — BAFTA Gala a BAFTA Nominees’ Party. Naše úsilí vychází ze společné historie kinematografické dokonalosti, kde oslava převratného vypravěčského umění BAFTA rezonuje s filozofií značky Bulgari, která staví na řemeslném umění na velmi vysoké úrovni. Nemůžeme se dočkat až kreace Bulgari v letošním roce rozzáří cestu moderních kreativců a nominovaných a navážou tak na odkaz historických kousků, které zdobily ikony, jako Elizabeth Taylorová či Gina Lollobrigida.’’

Při příležitosti tohoto jedinečného partnerství a na oslavu úzkého propojení klenotnického domu se světem filmu se ve vlajkovém butiku na New Bond Street uskuteční výstava jedinečných šperků a hodinek z archivních kolekcí. Výběr kouzelných kreací zahrnuje kousky, které vlastnily nebo nosily italské ikony, jako je Anna Magnaniová, Claudia Cardinalová a Gina Lollobrigida, ale také legendární Elizabeth Taylorová. Náhrdelník z platiny s diamanty z 30. let minulého století ozdobil také šíji celebrit dnešní doby, včetně Jessici Chastainové, Milly Jovovichové a Jennifer Anistonové. Dalším výjimečným kouskem je platinový náramek s diamanty z roku 1955, který nosila Elizabeth Taylorová, a Gemma Chanová jej na sobě měla jako náhrdelník ve snímku To nic, drahá (2022). Výjimečná kolekce bude v butiku vystavena pouze od 5. do 18. února 2024.

Jane Millichipová, výkonná ředitelka BAFTA dodává: „Velmi nás těší, že naše spolupráce se značkou Bulgari pokračuje i v rámci předávání letošních EE BAFTA Film Awards a BAFTA Gala. Značka Bulgari zásadním způsobem podpořila naši charitativní misi s cílem rozvíjet a předvádět talent, kreativitu, umění a inovace ve světě filmu, a otevírat dveře nové generaci talentovaných jedinců. Úžasné šperky Bulgari se objevily v několika z nejvíce ikonických snímků minulého století a jsme nadšení, že v tomto měsíci propůjčí ještě větší lesk akademii BAFTA a předávání EE BAFTA Film Awards.”

O značce Bulgari
Značka BVLGARI, která je součástí LVMH Group, byla založena v roce 1884 v Římě jako klenotnický obchod. Toto unikátní římské klenotnictví, známé díky mistrnému opracování barevných drahokamů, si dokázalo získat srdce zákazníků po celém světě díky italské vynikající kvalitě a unikátnímu řemeslnému zpracování.  Dnes je BVLGARI globální společností s širokou nabídkou luxusního zboží a služeb, počínaje vytříbenými šperky a hodinkami, přes doplňky až po parfémy. Provozuje rozsáhlou síť butiků a hotelů v těch nejexkluzivnějších nákupních destinacích. Jak dokazují četná filantropická partnerství, značka Bvlgari věří v koncept inovace přítomnosti s cílem zajistit udržitelnou budoucnost. Sociální odpovědnost pro značku není jen prázdnou frází, proto se rozhodla ze svých úspěchů část vracet – přírodě i společnosti.

O organizaci BAFTA
BAFTA – Britská akademie filmového a televizního umění – je přední světová nezávislá umělecká charitativní organizace, která se soustředí na svět filmu, zábavního a televizního průmyslu. Jejím cílem je zpopularizovat a podporovat růst kreativních talentů ve Spojeném království i na mezinárodní úrovni. Prostřednictvím udělování cen a celoročních programů vzdělávacích akcí a iniciativ – včetně workshopů, speciálních lekcí, stipendií, lektorství a mentorství ve Spojeném království, USA a Asii – BAFTA vyhledává a oslavuje dokonalost, objevuje, inspiruje a rozvíjí nové talenty, podporuje vzdělávací a kreativní spolupráce. Další informace najdete na: www.bafta.org. BAFTA je registrovanou charitativní organizací (č. 216726).

Foto: archiv BAFTA

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *