Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Květnové svátky na Valašsku pro sportovce, gurmány i romantiky

Načerpejte energii v rozkvetlé přírodě a dopřejte restart svému tělu i mysli. V Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na vás čekají procházky nedotčenou přírodou Beskyd, hýčkání hned ve dvou relaxačních centrech s termálními bazény a unikátními saunovými rituály a spousta zajímavých akcí od galavečeru s legendárním českým šéfkuchařem, přes lekce etikety, kurzy vaření až po jógu pod širým nebem.

Romanticky zvlněná krajina se zelenými kopečky posetými dřevěnými chaloupkami a pasoucími se ovečkami vás zklidní a zároveň vybídne k aktivitě: pro pohodáře je tu nespočet stezek, po kterých lze do okolí vyrazit (třeba na rozhledny), ti aktivnější pak ocení krásné cyklostezky, golfové hřiště, tenisové kurty i běžecké trasy.

Zasloužený odpočinek si můžete dopřát hned ve dvou relaxačních centrech – ve Wellness Horal, kterému se pro jeho teploučké termální bazény přezdívá “valašské moře”, nebo v L–Spa hotelu Lanterna. V obou najdete saunové světy, velkou nabídku masáží a několikrát denně se tady konají vyhlášené saunové rituály, za nimiž míří lidé z celé republiky.

“Mistři saunéři za doprovodu příjemné hudby a pečlivě vybraných esencí rozvíří ručníky horký vzduch a saunování promění na skutečně nevšední zážitek. K těm nejoblíbenějším u nás patří valašský rituál, kdy je jako esence používána slivovice. Velmi oblíbený je také medový rituál a nově nabízíme meditační rituál s vykuřovadlem a muzikoterapií s tibetskou miskou či tropickým deštěm,” říká Michal Vala, marketingový ředitel Resortu Valachy.

Květnové svátky s programem pro každého
Pestrý doprovodný program vás tady čeká i o blížících se květnových svátcích, kdy si na své přijdou milovníci sportu, dobrého jídla a hudby. “Ráno si můžete zacvičit jógu pod širým nebem, pak se zúčastnit zábavného programu Golf pro každého s instruktorem nebo se na elektrokolech vydat na organizovanou vyjížďku po krásách Valašska. Je také možné zúčastnit se kurzů pečení typických valašských koláčů – frgálů, či přípravy borůvkových knedlíků. Připraveny jsou také dětské animační programy a večery zpestří hudební živá vystoupení,” láká Michal Vala.

Ve Spa hotelu Lanterna na vás v květnu navíc čeká také spousta zajímavých akcí, s nimiž můžete pobyt spojit. Hned 1. května se můžete zúčastnit Kurzu etikety s Ladislavem Špačkem, jehož součástí je degustační menu v zážitkové restauraci Vyhlídka, 8. května na vás čeká galavečer s legendárním českým šéfkuchařem Romanem Paulusem a 10. května na večeru nazvaném Krajina, zrcadlo duše s knězem, molekulárním biologem a genetikem Markem Orka Váchou zjistíte, co mají společného křesťanství, ekologie a ochrana přírody.

Skvělou základnou vám po celou dobu bude Spa hotel Lanterna, kde se můžete mimo jiné ubytovat v unikátních pokojích se zimní zahradou, vanou a výhledem do romantické krajiny, či v pokojích s vlastní vířivkou a krbem pro skutečně romantické večery. Máte neomezený vstup do wellness světa L–Spa s krytým bazénem s vodními atrakcemi, whirlpoolem se slanou vodou, finskou saunou, parní lázní, ochlazovacím jezírkem, relaxačními i exotickými masážemi, saunovými rituály a bezplatný shuttle servis vás převeze také do Wellness Horal. Odpolední snack Aperitivo moment si vychutnáte na nové slunné terase, k dispozici je vám celodenní lounge bar s vinotékou a pro náročné gurmány je zde zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející čtyř až šestichodová menu, snoubená s lahodnými víny.

Zdroj a foto: www.lanterna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *