Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Poznejte čížkovskou cementárnou, klidně i z pohodlí motovláčku

Po roce se v sobotu 18. května opět otevřou brány areálu společnosti Holcim Česko a přivítají veřejnost a zájemce z okolí o poznání výroby cementu. Den s cementárnou si užije celá rodina, je připraven nabitý kulturní i vzdělávací program i zábavné atrakce pro děti.

Zájemci mohou nahlédnout do výrobního procesu z pohodlí motovláčku anebo zažít adrenalin na vlastní kůži při výhledu z nejvyššího bodu cementárny – z výměníku. „Přestože s okolními komunitami komunikujeme aktivně a pravidelně, nic nenahradí možnost seznámit se s provozem přímo na místě a vidět vše na vlastní oči. Snažíme se být co nejlepším sousedem, tak i zpětná vazba od okolí je pro nás důležitá,“ říká Miroslav Kratochvíl, předseda představenstva a generální ředitel Holcim Česko. „Zároveň chceme ukázat, že přistupujeme k našemu okolí zodpovědně. Výroba cementu je dnes, při využití nejlepších dostupných technologií, již k životnímu prostředí maximálně šetrná,“ doplňuje Miroslav Kratochvíl.

Dospělí jistě ocení především komentované prohlídky cementárnou, lezeckou a boulderingovou stěnu nebo vystoupení zpěváka Michala Horáka nebo Sofiana Medjmedja. Pro nejmenší účastníky je připraven zajímavý program včetně opičí dráhy, prohlídky cementárny motovláčkem a dětských atrakcí. Chybět nebudou ani stánky partnerů, jako je Česká společnost ornitologická a možnost pozorování hnízdiště sokolů, či EKOkom, s kterým se jednoduše naučíte správně recyklovat.

Zdroj a foto: www.holcim.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *