Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

První klapka nového filmu Krtkův svět

Na motivy budování dětského parku Krtkův Svět započalo v pražských  Měcholupech natáčení nového celovečerního filmu Krtkův Svět režisérky  Evy Toulové. Do snímku o boji s byrokracií obsadila do hlavních rolí Davida Novotného a Báru Sedlovou. Film podle skutečných událostí  slibuje zobrazení reálného sporu majitele parku s úřady. 

Velmi netradičním způsobem se rozhodl upozornit na svůj problém s  úřady vlastník dětského parku Krtkův Svět Josef Roušal. Poté, co  nenašel ve svém problému zastání, přišel během setkání s režisérkou  Evou Toulovou na nápad natočit o celé problematice celovečerní snímek  do kin.  

S byrokracií bojuji celé roky a už je to vyčerpávající. Ze strany  úřadu se mi stala křivda, ale ač jsem oslovil ombudsmana, primátora,  předsedu vlády, prezidenta, nikdo mi není schopen pomoci a chtějí park  zavřít, přestože jsem měl vyřízena veškerá povolení k provozu. Já se  ale nevzdám a budu bojovat. I když je to mnohdy vyčerpávající, mám  velkou podporu z řad veřejnosti, která mi dodává energii a sílu to  nevzdat.“ uvedl Josef Roušal.  

Byrokracie je velkým tématem a námět příběhu Krtkova Světa mě zasáhl,  protože jde o vyčerpávající souboj člověka se systémem. Fascinuje mě,  kde v sobě bere Josef tu nekonečnou sílu. Líbí se mi jeho kuráž a  vzdor.“ upřesnila Eva Toulová, která při tvorbě scénáře musela projít  obsáhlé materiály celé kauzy.Nakoukávala jsem hodiny videí ze  záznamu jednání s úřady, z kontrol, prošla jsem veškeré právní  podklady. Bylo toho víc než hodně, ale jde o skutečný příběh, ve kterém  chci ukázat jen prokazatelnou realitu.“ 

Kromě Davida Novotného a Báry Seidlové, se diváci mohou těšit i na  další známé herecké tváře jako například Igora Bareše nebo Evu  Hruškovou nebo Petra Jančaříka. Natáčení probíhá především v reálných  lokacích parku Krtkův Svět. Snímek bude dotočen na konci léta a do kin  bude uveden začátkem příštího roku.

Foto: Elen Yermachenko

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *