Filozofie holdingu Mitrovsky Angus dovedla českou farmu k ocenění mezinárodní organizace GREEN BRANDS

Stejně jako na louce se novorozené tele hned první den staví na čtyři nohy, stojí i filozofie chovu a masné produkce v Mitrově na čtyřech základních principech.

Podstatné pro finální kvalitu a chuť je plemeno, pastva, biochov a provoz bez chemie. Zákazník, který si dá tu práci a na trhu si najde výrobky farem, ideálně těch, které fungují v režimu ekologického zemědělství, nejen, že udělá něco pro své zdraví, pro správnou výživu svých dětí, ale dalo by se říct, že tím bojuje také proti suchu. Existuje řada farem, jejichž majitelé pochopili, že pouze komplexní zemědělská činnost ideálně včetně výroby finálního produktu má dlouhodobě smysl. A to včetně pozitivního vlivu na životní prostředí díky vodohospodářství.

Pod značkou Mitrovsky Angus najdou zákazníci bio vyzrálé hovězí či vepřové maso a produkty z nich, a to v prodejně a restauraci v Mitrově. Firma Mitrovský dvůr, která je součástí holdingu Mitrovsky Angus, pořádá kurzy grilování steaků, a to z vlastních ingrediencí. Prodejnu a restauraci lze navštívit přímo v Mitrově na Vysočině, nedaleko Velkého Meziříčí. Firmy koncernu Mitrovsky Angus si berou to nejlepší z tradičního zemědělství i nejmodernějších technologií. Vhodným křížením zlepšují genetické vlastnosti masného skotu plemene Aberdeen Angus, na svých pastvinách a polích hospodaří výhradně metodami bez použití chemie. Mezi speciality Mitrovského dvora patří sušené hovězí masohovězí paštika podle starých receptur nebo  hovězí sušená klobása. Firma Mitrovský dvůr získala v těchto dnech ocenění kvality GREEN BRANDS, a to na základě nezávislého, transparentního a vysoce respektovaného třístupňového procesu, jehož součástí byl i důkladný audit, který zahrnoval veškeré aspekty a fáze životního cyklu produktu, a to od získávání surovin z uznávaných zdrojů přes výrobu až po jejich distribuci. Výsledky hodnocení byly potvrzeny také rozhodnutím členů odborné poroty složené z nezávislých expertů o udělení ocenění. Předávání certifikátu GREEN BRANDS Czech Republic 2019/2020 proběhlo v Café Louvre v Praze. Cena GREEN BRANDS spojuje spotřebitele i podniky v boji proti změnám klimatu, při ochraně životního prostředí a v rozvoji udržitelného podnikání.

„Hospodaříme ekologicky. Chráníme přírodu, která nám umožňuje dodávat na trh kvalitní, chutné a zdraví prospěšné masné produkty jasného původu. Maso zpracováváme tradičními metodami, bez konzervantů, barviv a dalších syntetických látek, za využití moderních technologií a metod zrání a tepelné úpravy. Ekologicky hospodaříme již více než 10 let, první farma Statek Mitrov se v minulých letech rozrostla o další sesterské podniky, Statek Huntířov u Děčína, kde kromě Angusů chováme stádo masných Limousinne a v roce 2015 se do rodiny připojila také zkušená ekologická farma Rubelit v sousedství Mitrova, se zaměřením na produkci mléka a mléčný český strakatý skot , “ uvádí Jana Kalná, jednatelka společnosti Mitrovsky Angus.

„Naše masné výrobky neobsahují žádnou chemii, tedy ani polyfosfáty na udržení vody, ani rychlosůl na zjednodušení výroby a prodloužení trvanlivosti, ani glutaman na dochucení. Neobsahují ani žádné přírodní konzervanty na bázi kyselin jako je acerola. Jak to děláme? dodržujeme pracovní postup a máme pouze vlastní kvalitní surovinu, maso z vlastních celoročně volně pasených zvířat. Konzervace se u nás děje pouze sušením a uzením, abychom snížili obsah zbytkové vody v mase a nebo zavařováním v moderním autoklávu. Zkrátka děláme to tak, jak se má,“ dodává Jana Kalná.

 

„Ze dvou důvodů považuji ocenění značky Mitrovsky dvůr za zvláště důležité. Na jedné straně je to po mezinárodních značkách zatím první ryze česká GREEN BRANDS značka a na straně druhé je to skutečná spotřebitelská značka, která zprostředkovává kvalitu. Upřímně blahopřeji těm, kteří svou mnoholetou prací a úsilím stojí za tímto úspěchem.“ uvádí András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS Česká republika.

Společnost Mitrovsky Angus má ve svém portfoliu vyzrálé bio hovězí, vepřové i jiné druhy masa. Hovězí zpracovává jako Hovězí sušené maso, hovězí burgry, paštiky, mleté, jerky. Dále ve formě klobás, vývaru, guláše, párků nebo sušené klobásy.

Nakoupit si tyto lahůdky mohu zákazníci přímo v Mitrově. Pokud někdo s vlastním zpracováním masa váhá, může navštívit restauraci nebo se přihlásit do farmou pořádaných kurzů.

Foto: Farma Mitrovsky 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.