Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití🐣 Velikonoce

Jeďte o Velikonocích na zelenou – každý den jiný nealko koktejl

Velikonoce jsou jarní svátek, který vnímáme jako předěl mezi zimou a jarem. Máme chuť zbavit se únavy z náročné zimy a povzbudit tělo zdravějším jídlem a pitím, které nám dodá energii. Proto jsme připravili čtyři recepty na nealko koktejly, které se hodí k jednotlivým velikonočním dnům – Zelenému čtvrtku, Velkému pátku, Bílé sobotě a Velikonočnímu pondělí. Postup je jednoduchý – podle obrázku naaranžujte do sklenice přísady, zalijte perlivou Mattoni a dozdobte, jak se vám líbí.

Zelený čtvrtek – 1. dubna
Na Zelený čtvrtek se dříve sel len a hrách, protože vše, co se v tento den zaselo, dobře prospívalo. Připravte si na Zelený čtvrtek koktejl Dr. Mattoni. Maximálně osvěžující drink, ve kterém se plně rozvinou jemné tóny Mattoni i nasládlá chuť anýzu s říznou limetkou. Máta v koktejlu je na Zelený čtvrtek sázkou na jistotu.

Dr. Mattoni 
Suroviny:
půlka limety
3 stonky máty
2 cl limetkové šťávy
1 cl anýzového sirupu
Mattoni na dolití
kostky ledu
máta na ozdobu

Velký pátek – 2. dubna
V lidových pověrách je Velký pátek spojován s magickými silami. V tento den se měly otevírat hory, které vydávaly poklady. Dopřejte si i vy magické osvěžení! Příjemný jako jarní vánek – takový je Spring Breeze – hřejivý med a vanilka společně s osvěžujícím citronem a nápaditou petrželkou.

Spring Breeze 
Suroviny:
2 cl medové vody (med rozpuštěný ve vodě)
1 cl citronové šťávy
1 lžička (5 g) vanilkového cukru
15 cl Mattoni
kostky ledu
6 lístků kadeřavé petrželky

Bílá sobota – 3. dubna
Zázvorový koktejl jsme vybrali pro Bílou sobotu také díky jeho barvě. Nemusíte před východem slunce vymést stavení novým koštětem, aby bylo čisté celý rok, uklízet nebo bílit, jak bylo zvykem dříve. Mat & Toni dokáže rozproudit krev a osvěží vás díky spojení limetky a zázvoru. Koktejl nejvíc chutnal porotcům Mattoni Grand Drink v roce 2011, zkuste ho i vy.

Mat & Toni
Suroviny:
3 cl čerstvé limetkové šťávy
1 cl sirupu z čistého třtinového cukru (Monin)
1 cl zázvorového sirupu (Monin)
5 proužků čerstvého zázvoru
Perlivá Mattoni na dolití
kostky ledu
zázvor a bazalka na ozdobu

Velikonoční pondělí – 5. dubna
V českém prostředí je Velikonoční pondělí spojeno s nejvíce zvyklostmi, které patří k přechodovým rituálům končící zimy a nastávajícího jara. Proto jsme zvolili ostřejší Sharp Voice, který se hodí i jako osvěžení k tradiční pomlázce. Koktejl můžete promíchat chilli papričkou a užít si osvěžující černý rybíz v kombinaci s liči.

Sharp Voice
Suroviny:
2 cl liči sirupu
2 cl čerstvé citrónové šťávy
2 cl džusu Granini černý rybíz
10 cl perlivé Mattoni na dolití
kostky ledu
chilli paprička k promíchání a na ozdobu

Zdroj a foto: Mattoni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *