Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Děti

Naprostá většina prvňáčků se dočká nového školního batohu

Batoh či aktovka? Hlavním kritériem pro jejich výběr je každopádně zdraví dítěte. Rodiče se dívají na řešení zádové části, hmotnost tašky a také použité bezpečnostní prvky. Vyplývá to z aktuálního průzkumu, ve kterém odpovídalo 1050 žen.

Průzkum si zadala společnost Topgal, která se vypracovala na lídra českého trhu právě s těmito školními potřebami. Následující graf ukazuje, jakou pomůcku buď ženy koupily nebo hodlají pořídit svému dítěti, 92 % z nich volí koupi tašky nové.

„Ptali jsme se maminek, které rozhodují o nákupu aktovky či batohu. Ale výsledky můžeme potvrdit také na základě našich prodejů. Rodiče dávají postupně přednost batohům či aktovkám, které se vizuálně batohům podobají, zatímco v minulosti u prvňáčků převládala klasická aktovka,“ říká Libor Chaloupka, člen představenstva společnosti Topgal, která působí na českém trhu již 25 let.

Podle něj byla aktovka vhodná především díky přehlednému uspořádání. Školní batoh se ovšem postupně prosadil do preferované varianty.

„Na tento trend jsme reagovali už před mnoha lety, kdy jsme začali spolupracovat s fyzioterapeutem, abychom vyladili zádový systém batohů. Nabízíme například anatomicky tvarované zádové systémy, hrudní pásek či propracované polstrování. Kdo se včas tomuto trendu nepřizpůsobil, nemá šanci,“ dodává Libor Chaloupka.

Z průzkumu totiž plyne, že 80 % rodičů zajímá vyřešení zádové části batohu či aktovky, dvě třetiny dbají na hmotnost a 60 % na bezpečnostní prvky.

Jak správně nosit školní batoh – infografika

Zdroj a foto: Topgal

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *