Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Z regionální dílny vybudovala značku oblékající tisíce žen po celé republice

Liberecká firma Black Mountain se během deseti let působnosti na módním trhu proměnila z malé dílny na severu v trendy udávající značku se stále se rozrůstajícími pobočkami po republice. Originální design sukní, šatů, mikin i bund si sami navrhují a zalíbení si našly u žen každého věku. Majitelka firmy Lucie Erin Laštůvková si zakládá na spolupráci s tuzemskými šicími dílnami, českými výrobci materiálů od úpletů až po nitě a knoflíky, přiznává ale, že bez výpomoci zahraničních dodavatelů by to nešlo.

Letos slaví kulaté výročí od založení firmy, kterou si Lucie Erin Laštůvková dle vlastních slov vysnila. „Někdy ve dvanácti nebo snad třinácti letech jsem přišla za rodiči s tím, že chci jít na střední školu textilní. Dejme tomu, že reakce nebyly příliš radostné. On se taky psal rok myslím 2000 a nebylo to pro textil nejlepší období,“ vzpomíná na začátky v textilním průmyslu. V roce 2011 pak padlo rozhodnutí založit vlastní oděvní dílnu. První vlastnoručně šité sukně se ale již v roce 2014 prodávaly tempem, které nebyla schopná sama Lucie následovat, proto postupně rozšiřovala svůj tým i zázemí. Kamenné obchody se z Liberce rozrostly do Prahy a Hradce Králové.

Během pandemie nás s jistotou zachránily naše skvělé zákaznice, které nás podporovaly. Moc si jejich podpory vážíme a jsme vděčné, že Black Mountain spojuje tak úžasné ženy,“ komentuje majitelka uplynulý rok. Proč si Black Mountain zákaznice natolik oblíbily? Vysvětluje si to přizpůsobivými střihy pro ženy všech velikostí a originálním designem. „Rosteme s našimi zákaznicemi. Mnoho z nich je s námi již nemálo let a procházejí svým osobním rozvojem, který se snažíme promítnout i do našich kolekcí. V posledních letech tak přidáváme i více společenských novinek nebo oděvů vhodných do kanceláří.“ „Kolekce často mizí velkou rychlostí, některé v řádu pár minut. Vliv na to určitě má i malosériová výroba, které se chceme i nadále držet, dává nám to smysl,“ dodává s úsměvem Lucie Laštůvková.

U příležitosti oslav se 18. 9. 2021 na adrese Karlínské náměstí 399/11 uskuteční akce Night shopping v pražském obchodě. Událost je nejen pro stále zákaznice, ale také pro čerstvé nováčky, kteří chtějí podpořit českou výrobu a poznat kouzlo ručně šitého oblečení s příběhem.

Zdroj a foto: Black Mountain

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *