Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Invelt představuje nové modely BMW ALPINA XD3 a XD4

Německý výrobce ALPINA, jehož exkluzivní vozy je možné zakoupit v České republice
u výhradního zástupce společnosti Invelt, odhalil aktualizované verze dieselových modelů BMW ALPINA XD3 a XD4. Rafinovaný dobrodruh v podobě BMW ALPINA XD3 a nespoutaná svoboda ztělesněná modelem BMW ALPINA XD4 si díky ještě ostřejšímu výkonnostnímu profilu, vylepšené ovladatelnosti a výrazně dynamičtějšímu vzhledu dále upevňují svoji nejlepší pozici v segmentu.

Nejzajímavější změny jsou pod kapotou, kde se ALPINĚ podařilo docílit ještě více točivého momentu a z třílitrového řadového šestiválce s přeplňováním čtyř turbodmychadel nyní poskytuje výkon 290 kW a mimořádný točivý moment 800 Nm. Výkon oproti předchůdci vzrostl o 30 Nm. BMW ALPINA XD3 nabízí jedinečnou kombinaci vlastností, od každodenní využitelnosti až po bezkonkurenční jízdní komfort a působivě dynamické ovládání, to vše zabalené do moderního, současného designu. Zrychluje z 0 na 100 km/h za pouhých 4,6 vteřin. Maximální rychlost je 267 km/h.  BMW ALPINA XD4 kombinuje oblíbené vlastnosti vozu kategorie Sports Activity Vehicle s elegantní a dynamickou siluetou vozu kupé. Výkonnostní údaje jsou působivé a katapultují BMW ALPINA XD4 z 0 na 100 km/h za pouhých 4,6 vteřin s maximální rychlostí 268 km/h. Oba modely mají osmistupňovou převodovku a pohon všech kol. Na zadní nápravě je také diferenciál s omezeným prokluzem, který
v případě potřeby pomáhá rozdělovat točivý moment mezi zadní kola nebo se při detekci prokluzu úplně zamknout. BMW ALPINA XD3 a XD4 cílí na řidiče, kteří chtějí spojit mimořádný jízdní zážitek a komfort se schopností pohodlně překonávat dlouhé vzdálenosti. Ztělesňují jedinečný zážitek z jízdy tvořený výjimečnou jízdní dynamikou a vysokým točivým momentem, podpořený spolehlivostí a účinností, kterými jsou diesely proslulé.

Nový design světel a ledvinek masky chladiče a přepracované aerodynamické komponenty ALPINA vpředu i vzadu, které elegantně vystihují tvar a linie podvozku, propůjčují modelům výrazně modernější a sportovnější designový styl. Nový zadní difuzor, do kterého lze integrovat také volitelně dostupné tažné zařízení, podtrhuje sportovní charakter obou modelů. Interiér nových BMW ALPINA XD3 a XD4 nabízí prostorné prostředí vyznačující se  kvalitními materiály a sofistikovaným čistým stylem.

Decentní detaily ALPINA, k nimž patří osvětlené prahy dveří, označení modelu a jedinečná výrobní plaketa, vnášejí do každého interiéru nádech exkluzivního individuálního stylu. Ručně zpracovaný sportovní volant ALPINA, vyrobený z vysoce kvalitní kůže LAVALINA s modrozeleným stehováním, okouzlí hned na první dotek. Firemní kožedělná dílna ALPINA poskytuje téměř neomezenou škálu interiérových prvků pro BMW ALPINA XD3 a XD4. Vozy BMW ALPINA zřídkakdy odjíždějí z výrobního závodu ALPINA v bavorském Buchloe bez doplňků dodávaných na zakázku. Typickým znakem ALPINA je centrálně umístěný permanentní digitální tachometr. Samozřejmostí je dvouzónová klimatizace, vyhřívaná sportovní sedadla, parkovací asistent, tempomat a systém monitorování tlaku v pneumatikách. Při kombinaci kol a pneumatik spoléhají inženýři podvozku a odpružení ALPINA na značková dvacetipalcová litá kola ALPINA CLASSIC s uzamykatelnými kryty nábojů a skrytými vzduchovými ventily. Kola jsou vybavena speciálně vyvinutými pneumatikami Pirelli P Zero Ultra-High Performance, které jsou vozidlu ušity na míru inženýry Pirelli a ALPINA v rámci komplexního procesu vývoje a testování. Volitelně dostupná dvaadvacetipalcová kovaná kola ALPINA CLASSIC jsou rovněž k dispozici se speciálně vyvinutými pneumatikami Pirelli.

Cena vozu BMW ALPINA XD3: 2.088.595 Kč
Cena vozu BMW ALPINA XD4: 2.166.626 Kč

(1 EUR = 25,58 Kč) Uvedené ceny v Kč jsou informativní a jsou vždy přepočteny aktuálním kurzem.

Zdroj a foto: www.invelt.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *