Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Opatrujte se po celý rok s novým tematickým diářem od papelote

České papírnictví papelote představuje ve spolupráci s Národním ústavem pro duševní zdraví (NUDZ) speciální diář Opatruj.se, který navazuje na stejnojmenný web. Obsahuje nejen odborné rady, ale i konkrétní tipy, jak pečovat o duševní pohodu a zvyšovat svou psychickou odolnost, tedy témata, která jsou pro papelote dlouhodobě zásadní.

Není zdraví bez duševního zdraví. V letošním roce však dostalo zabrat jak jedno, tak druhé. Potvrdil to i výzkum Národního ústavu duševního zdraví, z nějž vyplynulo, že náročný covidový rok měl na psychiku většiny obyvatel neblahý vliv. Proto pod záštitou NÚDZ vznikl web Opatruj.se, který pomáhá budovat povědomí o tom, jak o duševní pohodu pečovat. „A abyste mohli svou psychickou odolnost budovat denodenně a klidně i offline, vytvořili jsme v papelote ve spolupráci s Opatruj.se také diář, který vás provede celým rokem 2022 i tím, co všechno můžete pro své psychické zdraví dělat,” odhaluje pozadí vzniku tematického výrobku kreativní ředitelka papelote Kateřina Šachová.

Diář nejen na úkoly a plány
Diář vás provede rokem 2022, ať už bude jakýkoliv. Co měsíc, to odlišné téma, například pravidelný spánek nebo správný odpočinek. A také rady od odborníků i osobní doporučení od osobností jako jsou moderátorka ČT Linda Bartošová nebo Taťána le Moigne, regionální ředitelka společnosti Google. Stejně jako u tělesného zdraví, i u toho duševního totiž platí, že nejlepší léčbou je prevence, a proto má osvěta smysl.

Nevypusť duši
Část výtěžku z prodeje diáře poputuje organizaci Nevypusť duši. Ta se věnuje především osvětě duševního zdraví na školách a organizuje jak prevenční programy pro žáky, tak i školení pro učitele. Zasazuje se o to, aby se nikdo nemusel bát o psychických potížích mluvit, a zároveň se ve spolupráci s veřejnými institucemi také snaží prosadit systémové změny. Na projektu se podílí také Zásilkovna, která poskytuje ke každé objednávce obsahující diář Opatruj.se dopravu zdarma. Součástí kampaně Opatruj.se jsou také videa, ve kterých si s odborníky budou na důležitá témata povídat zajímavé české osobnosti jako je novinář Filip Titlbach, zakladatelka platformy #HolkyzMarketingu Pavlína Louženská nebo youtuber Lukefry.

Diář seženete na shop.papelote za 589 Kč.

Zdroj a foto: Papelote

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *