Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Ze života

Kancelářím zvoní hrana. Účetnictví můžete dělat i z pláže!

Poslední dva roky nás naučily mnohé. Jednou z největších změn je ale možnost pracovat v podstatě odkudkoliv. Kanceláře už nejsou místem, kde trávíte minimálně osm hodin denně. Zabalíte počítač a můžete pracovat z domu, chalupy nebo třeba z pláže.

Období koronavirové pandemie kompletně změnilo náš náhled na svět a není divu, že účetní začali přemýšlet o pověšení kancelářské práce na hřebík úplně. Láká je vidina větší volnosti, časové flexibility a budování vlastní značky.

Účetní se mohou věnovat dalšímu sebevzdělávání a přejít tak lehce na volnou nohu
Ušetřený čas, který účetní získají při vyškrtnutí nekonečného dojíždění do kanceláře ze svého denního programu, mohou věnovat dalšímu sebevzdělávání, které jim pomůže na cestě k osamostatnění. Akademie Svobodná účetní totiž přichází s online kurzy, které se věnují praktické výuce účetnictví a zároveň kladou důraz na pomoc s hledáním prvních klientů, poradenství v začátcích živnosti a práci s účetním programem.

Letošní advent totiž opět nevypadá tak růžově, jak se mohlo zdát. Počty nakažených koronavirem opět rostou a práce z domu vypadá jako vyhlídka na několik dalších měsíců. Účetní mohou využít tento čas a absolvovat akademii Svobodná účetní z pohodlí domova nebo třeba z pláže. Kurzy probíhají online, a tak je možné studovat prakticky odkudkoliv. „Bylo skvělé, že jsem si mohla lekce procházet v době, kdy se mi to hodilo,” říká pilotní absolventka akademie Kateřina Horáčková.

Přechod ze zajetých kolejí práce pro korporátní firmu na samostatné účtování může být ze začátku plný obav a strachů. Účetní přemýšlející o založení vlastní živnosti se většinou strachují, že budou na všechno sami a nebudou si vědět rady s otázkami klientů. „Stále jsem se bála toho, jestli mám dostatečné znalosti. Představovala jsem si, že budu mít jednání s klientem, na něco se mě zeptá a já nebudu vědět. Pořád jsem si říkala, co všechno ještě neumím a že nemám dost zkušeností,” říká Horáčková o svých obavách před studiem u Svobodné účetní. „V průběhu studia se ale mé obavy začaly vytrácet a uvědomila jsem si, že nemusím vždy vědět všechno a stačí se zeptat daňového poradce, a tak si znalosti doplňovat,“ dodává Horáčková. Akademie Svobodná účetní totiž nabízí roční poradenství s odborníkem zdarma.

Dlouhé zimní večery tedy nemusí být jen promarněným časem u televize. Účetní mají nyní možnost se dále vzdělávat, osamostatnit se a nechat kancelář daleko za sebou. Nemusí se bát, že nebudou pány svého času. Stačí si sbalit počítač a pracovat na sebe třeba z pláže.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *