Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

1. MISE v novém roce. Ve vojenském seriálu zazáří i Dana Morávková

Projekt 1. MISE vrcholí. Z dvanácti mladých vojenských lékařů, kteří usilují o místo pro výcvik v Amsterdamu, tvrdou přípravou a nekompromisním sítem prošlo šest nejlepších. Do Amsterdamu mohou jen čtyři. Kdo je nejlepším z nejlepších? A jaký osud čeká jejich mentory Hofbauera a Hofmana? Sledujte pokračování 1. MISE od 12. ledna každou středu ve 20:15 na Primě.

Alice/Hofman, Hofbauer (Kristýna Leichtová/Jan Dolanský, Marek Němec)
Vrcholí spory mezi Hofmanovými (Kristýna Leichtová a Jan Dolanský) o to, jestli kvůli misi v Libyi, kam Dan Hofman touží odjet, opět odloží budování rodinného krbu. Hofman má pocit, že by domácí dusno mohl vyřešit návrhem na pauzu ve vztahu a překvapí ho, když ho Alice vezme za slovo a sbalí si kufry. Alici tak přirozeně vzniká prostor ještě více se sblížit s Davidem Hofbauerem (Marek Němec). Vznikne mezi Davidem a Alicí víc než přátelství? Má manželství Hofmanových šanci na přežití?

Kristýna Leichtová o roli: „Alici čeká vnitřní boj. Bude na to bohužel úplně sama. A tak utíká tam, kde jí někdo umí naslouchat… Možná ještě sama neví, co vlastně chce. Ta situace bude složitá. Myslím si, že v životě každé ženy přijde chvíle, kdy jí spadnou růžové brýle a dlouhodobý vztah projde zatěžkávací zkouškou. Primárně tyto krize nechce řešit jinde, ale může to vyplynout ze situace. Otázka je, jestli je to správně…“

Honza (Radúz Mácha)
Frekventant Honza Rubeš (Radúz Mácha) se dostal mezi nejlepší a otevírá se mu cesta do Amsterodamu. Do ní se mu ale staví skutečnost, že bude otcem. Náctiletá Andy (Amélie Pokorná) s ním čeká dítě. Jak to přijmou její rodiče Míša a Martin Kratochvílovi (Adéla Gondíková a Petr Vaněk)? Dokáže svérázný Martin skousnout skutečnost, že bude dědečkem a biatlonová kariéra jeho dcery visí na vlásku, resp. na pupeční šňůře? A co teprve Honzovi rodiče Jan a Vlasta, též zasloužilí vojáci (Dana Morávková a Zdeněk Podhůrský)? V synkovi se vidí a na jeho profesní úspěchy jsou patřičně pyšní. Přece si nezkazí život, když se před ním otevírá taková kariéra… Jak si Honza s nečekanou situací poradí? Postaví se k ní jako chlap?

Eva (Annette Nesvadbová)
Frekventantka Eva Dvořáková (Annette Nesvadbová) prokázala odvahu, intelekt a prokazatelnou schopnost být jednou z nejlepších pro výcvik v Amsterodamu. I když se mezi šestici nejsilnějších probojovala i bez přičinění svého otce, generála Miloše Dvořáka (Zdeněk Hruška), pověsti protekčního spratka se nemůže zbavit. Najde dostatečnou sebedůvěru a víru ve vlastní schopnosti, aby dokázala pomluvám čelit a pokračovat v boji o jedno ze čtyř míst v amsterodamské misi? Nebo podlehne a připraví se o kariérní postup, který si nepochybně zaslouží?

Marika (Sára Rychlíková)
Marice Klocové (Sára Rychlíková) se daří profesně, dostala se mezi šest nejlepších frekventantů, z nichž čtyři budou moci podstoupit výcvik v Amsterodamu. V nemocnici září, zato soukromý život je jedno velké drama. Jejího otce Radka Kloce (Matouš Rajmont) propustili za dobré chování z vězení a jeho snahou je získat Maričinu nejmladší sestru Denisu do péče. To Marika nechce za žádnou cenu dopustit, Kloc se totiž v minulosti pokusil znásilnit Maričinu mladší sestru Pavlu. Marika ji zachránila fyzickou potyčkou s otcem, při které ho málem zabila. Na policii pak s matkou podaly falešnou výpověď, že se otec pokusil Mariku zabít, proto šel do vězení. Marika udělá cokoli, jen aby své mladší sestry před otcem ochránila. I kdyby ho měla zabít…

Vladimír (Libor Matouš)
Vladimír Fryvaldský (Libor Matouš) je životní klikař, a díky tomu a jisté míře volnomyšlenkářství proplouvá osobním i pracovním životem bez větších kotrmelců. Štěstí se na něj usměje i v roce 2022, kdy mu do klína spadne nejedna sukně, ale také velmi lákavá pracovní nabídka z ministerstva. Stojí před zásadním životním rozhodnutím. Skočit po vysoké pozici na ministerstvu, nebo dokončit přípravu 1. MISE? Zůstane na teplém místečku v Česku, nebo dá přednost přípravě na misi v Amsterodamu, čemuž už mnohé obětoval?

Saša a Prokop (Sandra Nováková a Ondřej Rychlý)
Do projektu vstoupili zkušení rubavští lékaři později. V chirurgii jsou dál než mladí absolventi medicíny, zato na vojenský dril nebyli zvyklí. Přesto obstáli a dostali se mezi šestici nejlepších. Prokop v něm nachází adrenalin a vidinu budoucího zajímavého finančního ohodnocení. Pro Sašu (Sandra Nováková) je místo v Amsterodamu a příležitost v rámci evropských vojensko-medicínských struktur zajímavým kariérním lákadlem. Byla by to pro ni vcelku snadná cesta k cíli, kdyby do ní nezamíchala city k doktoru Hofmanovi (Jan Dolanský), a nestala se tak i účastnicí neplánovaného milostného čtyřúhelníku…

Nová postava: Dana Morávková o roli kapitánky Vlasty Rubešové: Učila jsem se salutovat
Pro diváky Primy jste nezapomenutelná především díky roli Andrey Rubešové z Rodinných pout. V 1. MISI získáváte opět roli Rubešové. Zavzpomínala jste?

Samozřejmě. Ale myslím si, že je to shoda náhod, možná ani autory nenapadlo, že jsem kdysi hrála Andreu Rubešovou, a tady se moje postava také jmenuje Rubešová. V 1. MISI hraju maminku Radúze Máchy alias frekventanta Honzy Rubeše. Jsme se Zdeňkem Podhůrským takoví nadšení rodiče, protože našemu synovi jde o to, aby se dostal do Amsterodamu, a jsme šťastní, že se mu to daří, a přejeme mu, aby se tam dostal, protože tím pokračuje v našich šlépějích.

Zdá se, že máte s rolí leccos společné. Váš syn Petr také zamířil na studia do zahraničí…
Ano, syn studuje v Anglii, anglickou literaturu a tvůrčí psaní. A můj seriálový syn chce být tím nejlepším vojákem a chce se dostat daleko. Myslím si, že každá maminka za svým dítětem, pokud mají zdravý vztah, stojí a podporuje ho. Já samozřejmě nemohu svému synovi pomoci, a to ani tomu svému, ani tomu seriálovému, ale podporuji je oba.

Jak jste se připravovala na roli kapitánky Rubešové? Pomohl vám váš muž?
Petr byl na vojně, ale v Armádním vojenském souboru. Asi je to velký rozdíl být v něm, a na vojně. Když jsem dostala tuto příležitost, hledala jsem na internetu, těšila jsem se na to, že budu mít zelený kostým, učila jsem se salutovat a dívala jsem se na videa s panem Petrem Pavlem, kterého obdivuji a moc si ho vážím. Měla jsem možnost se s ním jednou potkat, pro mě je voják na úrovni generál Petr Pavel.

Zdroj a foto: FTV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *