Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

ZábavaZe života

Kdy jindy se spojit, když ne teď: J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere poprvé na jednom pódiu pro Ukrajinu

Benefiční koncert kapel, které toho mají hodně společného, ale nikdy spolu pohromadě nevystupovaly, proběhne již 17. března ve Velkém sále pražské Lucerny. Kapely J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere, jejichž společným duchem je skladatel a klávesista Roman Holý, vystoupí na podporu Ukrajiny bez nároku na honorář na benefičním koncertě FUNK 4 UA. Večerem bude provázet jeden z nejpopulárnějších českých youtuberů Kovy.

Každá ze zúčastněných skupin má svůj stálý a rozsáhlý počet fanoušků. Každá samostatně běžně naplňuje velké české koncertní sály a hrává v hlavních časech největších domácích festivalů. V současné napjaté situaci, kdy je potřeba každé koruny na podporu boje Ukrajiny za samostatnost proti ruské vojenské invazi a je potřeba finančně zajistit i desetitisíce uprchlíků ze země, jež je od nás vzdálena pouhých pár stovek kilometrů, se ale všechny tři kapely rozhodly spojit svoje síly a požádat svoje fanoušky o pomoc. Odměnou jim za to bude unikátní koncert, na němž zazní všechny tři základní hudební vize Romana Holého, vtělené do mnohaleté tvorby s J.A.R., Monkey Business a Illustratosphere, kapelami, tvořenými vesměs absolutní špičkou českých muzikantů i zpěváků.

Jednou z myšlenek akce – kromě hlavního záměru finančně podpořit Ukrajinu – je ale také trochu se pobavit. Řada hudebních fanoušků dnes logicky tráví více času na protiválečných demonstracích než na koncertech. Je ale třeba dát jasně najevo, že si i přes globální problémy nenecháme vzít obyčejnou lidskou radost. Zlo si přeje, abychom truchlili. My mu chceme ukázat, že se bavit pořád umíme a že u nás nemá žádnou šanci.

Velký sál Lucerny se otevírá v 18.30, o hodinu později koncert zahájí Illustratosphere, večer plný funku a soulu skončí kolem 23. hodiny s Monkey Business.

Vstupenky za 500 Kč (990 pro dvojici) jsou k dispozici v síti Ticketmaster. Veškerý výtěžek půjde na podporu Ukrajině, jejíž občané mají po předložení pasu vstup na koncert zdarma.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *