Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Televize Prima odvysílá 100. díl pořadu Máme rádi Česko!

Televize Prima v pátek 8. dubna odvysílá 100. díl zábavné show Máme rádi Česko! V jubilejním vydání oblíbené soutěže své vědomosti změří olympijští medailisté Lukáš Krpálek, Jiří Lipták, Jakub Vadlejch, Lukáš Rohan a moderátorské jedničky Světlana Witowská a Terezie Tománková. Posté se v pořadu potkají moderátor Libor Bouček a kapitán Jakub Prachař, toho by v konečně rád porazil kapitán bílých Vojta Kotek. Sledujte v pátek 8. dubna ve 20.15 na Primě!

Sto dílů, osm tisíc minut u obrazovek, více než 250 hodin ve studiu a takřka pět stovek osobností odmoderoval k dnešnímu dni Libor Bouček v zábavné vědomostní soutěži Máme rádi Česko. „Kolik hodin příprav a natáčení to spolklo, nespočítám, ale spočítal jsem, že kdyby si někdo pustil všechny díly po sobě, sledoval by je kontinuálně pět dní, pět nocí a pět hodin k tomu. A pak skonal vyčerpáním. Chtěl bych vidět toho člověka, který by to v kuse dal. Jak by ho to poznamenalo. Podle mě by to nemusel přežít,“ směje se Libor Bouček, který soutěž moderuje od prvního dílu, jenž Prima odvysílala 7. dubna 2013. Bouček je také autorem scénářů. Ve stovce scénářů k pořadu Máme rádi Česko popsal 3300 stran a se svým týmem vymyslel neuvěřitelných 5500 otázek a hádanek!

Stejně jako Libor Bouček stál u začátku pořadu také jeden z kapitánů, Jakub Prachař, který za devítiletou éru odrovnal hned tři své soupeře: Lou Fanánka Hagena (2013), Martina Dejdara (2014–2016) a Jana Dolanského (2017–2018). Od roku 2019 dosud mu statečně vzdoruje Vojta Kotek, přestože Jakub Prachař je se svými týmy až na výjimky neporazitelný. „Obdivuju nejen Libora, ale všechny, kdo s Jakubem sto dílů vydrželi. Nikomu z mých předchůdců se tu nechtělo být déle než dvě sezony. Jsem tu nejdéle a chtěl bych říct, rádo se stalo, ale nebyla by to úplně pravda. Už po minulém díle jsem měl pocit, že to byl můj poslední,“ netají se lehkou frustrací z častých proher Vojta Kotek. „Vojta je největším trpitelem televizních pořadů na území České republiky, a současně je to muž, který je ale miláčkem davů, protože vítězům se v téhle zemi příliš nefandí,“ zhodnotil Vojtěchovo působení v Máme rádi Česko moderátor Libor Bouček. „Já si to uvědomuju, já bych bez Vojty nebyl,“ dodává Jakub Prachař.

Překvapením pro moderátora, kapitány i soutěžící během natáčení 100. dílu Máme rádi Česko byl rozhodně nečekaný příchod generálního ředitele Marka Singera. „Když se v pořadu na televizní obrazovce objeví generální ředitel, většinou je to proto, aby poděkoval protagonistům a rozloučil se s nimi,“ glosoval překvapivou návštěvu Libor Bouček. Singer ale přišel z jiného důvodu. „Já bych ještě hrál… Mám pro déle sloužící Jakuba a Libora ocenění v podobě těchto dresů, ale protože někteří zažili několik stovkových utkání, tak aby s tím dokázali žít, máme pro Vojtu speciální slivovici Máme rádi Česko. Toto je jediná výjimka v této televizi, kdy se může pít,“ obdaroval Libora a Jakuba fotbalovými dresy s jejich jmény a číslicí 100. „Pane řediteli, dal jste mi L, beru to jako motivaci,“ poděkoval Jakub. „O mně už vědí, mně dali XL,“ smál se Libor Bouček. Hlavní cenou bude třípatrový třicetikilový dort.

Velká porce zábavy čeká i diváky 100. dílu Máme rádi Česko. Pod vedením kapitánů Vojty Kotka a Jakuba Prachaře se o ni postarají olympijští medailisté Lukáš Krpálek, Jiří Lipták, Jakub Vadlejch, Lukáš Rohan a moderátorské jedničky Světlana Witowská a Terezie Tománková. Jak jsou na tom se znalostmi špičkoví sportovci, jimž na krku cinkla olympijská medaile? A jaký humor mají jinak distingované moderátorky politických debat? I taková překvapení přinese jubilejní díl.

Hudebně pořad doprovodí a zapeklité hudební hádanky připraví opět Maxiband Jana Maxiána s vokalisty Vendulou Příhodovou, Sárou Milfajtovou a Ondřejem Rumlem, který výjimečně zastoupil Václava Noida Bártu.

Tady je 10 zajímavostí ze show, která vás baví už deset sezón!
8 tisíc minut
Tak dlouho jste se bavili u obrazovky, pokud jste si nenechali ujít ani jeden díl. „Kolik hodin příprav a natáčení to spolklo, nespočítám, ale spočítal jsem, že kdyby si někdo pustil všechny díly po sobě, sledoval by je kontinuálně pět dní, pět nocí a pět hodin k tomu. A pak skonal vyčerpáním. Chtěl bych vidět toho člověka, který by to v kuse dal. Jak by ho to poznamenalo. Podle mě by to nemusel přežít,“ tvrdí Libor Bouček. V součtu premiér a repríz uvedla Prima na svých stanicích pořad 440 krát, pokud byste si nechtěli nechat ani jedno uvedení, potřebovali byste na to 35 200 minut.

600 hostů
Kdyby platilo pravidlo, že se soutěže mohou celebrity zúčastnit pouze jednou, hostil by jich pořad šest set. Protože se ale mezi nimi našli i takové VIP, které přišly risknout pověst opakovaně, sledovali jste od počátku k dnešku snažení 462 osobností. Nejčastěji se znalostmi přišli blýsknout zpěvačka Marta Jandová, herec Karel Zima (4x), Matěj Ruppert, Monika Absolonová, Dana Morávková, Jitka Schneiderová, Marek Taclík (3x).

5 500 otázek
VIP hosté se v soutěži mohou opakovat, otázky ale nikoliv. Od prvního dílu až dosud jich padlo 5 500. A na mapě se hledalo 400 českých obcí.

Bezkonkurenční Bouček
Všech sto dílů odmoderoval Libor Bouček. A pokud si někdo myslí, že je mu pořad šitý na míru, moc se neplete. I když soutěž vychází z německé licence, Bouček byl pro jeho českou verzi od počátku jasná volba, nemusel dokonce projít konkurencí nabitým castingem, na Primě měli o moderaci jasno okamžitě. A sto dílů dokazuje, že to byla trefa do černého.

(Ne)porazitelný Prachař
Stejně jako Libor Bouček stál u začátku pořadu také jeden z kapitánů, Jakub Prachař, který za devítiletou éru odrovnal hned tři své soupeře: Lou Fanánka Hagena (2013), Martina Dejdara (2014–2016) a Jana Dolanského (2017–2018). Od roku 2019 dosud mu statečně vzdoruje Vojta Kotek, přestože Jakub Prachař je se svými týmy až na výjimky neporazitelný. „Obdivuju nejen Libora, ale všechny, kdo s Jakubem sto dílů vydrželi. Nikomu z mých předchůdců se tu nechtělo být déle než dvě sezony. Jsem tu nejdéle a chtěl bych říct, rádo se stalo, ale nebyla by to úplně pravda. Už po minulém díle jsem měl pocit, že to byl můj poslední,“ netají se lehkou frustrací z častých proher Vojta Kotek.

Obsáhlejší než F. L. Věk
Od prvního dílu pořad nejen moderuje, Libor Bouček je podepsaný i pod scénářem pořadu. Sto dílů rozepsal do neuvěřitelných 3 300 stran! Jenom pro tento pořad tak potřeboval více stran než Jirásek pro pětidílného F. L. Věka. Aby Jirásek Boučka dohonil, musel by přidat ještě další tři díly.

Největší trapas
Drobná ostuda se ve hře Máme rádi Česko nevyhne nikomu, zpěvačka Tereza Mašková měla ale po vysílání z ostudy kabát. Ve hře Krabice, která spočívá v putování krabice s výbušninou od jednoho soutěžícího ke druhému, se Tereze Maškové „povedlo“ to, co nikomu před ní. Ve znalostech doslova vybouchla. Neznala ani jednu správnou odpověď, a tak krabici nemohla až do jejího výbuchu pustit z ruky.  „Já jsem věděla, že to takhle dopadne, předpověděla jsem si to. Je to ostuda,“ zhodnotila svůj výkon Tereza Mašková.

Největší průšvih
Ač by na to nikdo nevsadil, největšího průšvihu se nedávno dopustil kapitán Vojta Kotek, když dal k dobru kamarádovu historku, která přirovnává legendární hlasatelku Saskii Burešovou k translidem. I když herec svůj přešlap uznal a hlasatelce se omluvil, ta Kotkovu omluvu nepřijala, a dokonce zrušila i plánovanou účast v jiném primáckém pořadu. Televize se za hvězdu své show postavila. „Balancování na hraně korektnosti je kořením pořadu Máme rádi Česko a dělá ho i po deseti sezónách divácky atraktivním,“ zní z Primy.

Tajemství kola štěstí
Libor Bouček, Jakub Prachař, režisér Michal Čech a kolo štěstí. To jsou stálice, bez kterých se od 7. března 2013 neobešel ani jeden díl Máme rádi Česko. Jako by se ale štěstí točilo jen jedním směrem. Jako by poslouchalo jen Prachaře, zatímco soupeř, ať už je v čele týmu kdokoliv, jenom nevěřícně zírá. Stejně tak diváci, kteří televizi zahrnují dotazy zpochybňujícími regule. Televize ale jakékoliv manipulace vylučuje. „Nejhorší na tom je, že zmanipulované vůbec není. Že tohle se prostě opravdu děje,“ dokládá Vojta Kotek, kterému kolo štěstí zásadně nepřeje. „Tahle konstrukce, tenhle mechanický stroj, velice špatně svařený s takovým vykloktaným vnitřním kulovým ložiskem, což je mimochodem český vynález, dělá tenhle pořad zajímavým,“ poznamenává Jakub Prachař s tím, že on sám si štěstí v kole neumí vysvětlit. „Já jsem zamilovanej, přísahám,“ vyvrací rčení o štěstí ve hře a neštěstí v lásce.

30 kilo sladkého a dresy od generála
I po stovce natočených dílů může moderátora a kapitány leccos překvapit. Dnes večer to bude nečekaný příchod generálního ředitele Marka Singera. „Když se v pořadu na televizní obrazovce objeví generální ředitel, většinou je to proto, aby poděkoval protagonistům a rozloučil se s nimi,“ glosoval překvapivou návštěvu Libor Bouček. Singer ale přišel z jiného důvodu. „Mám pro déle sloužící Jakuba a Libora ocenění v podobě těchto dresů, ale protože někteří zažili několik stovkových utkání, tak aby s tím dokázali žít, máme pro Vojtu speciální slivovici Máme rádi Česko. Toto je jediná výjimka v této televizi, kdy se může pít,“ obdaroval Libora a Jakuba fotbalovými dresy s jejich jmény a číslicí 100. „Pane řediteli, dal jste mi L, beru to jako motivaci,“ poděkoval Jakub. „O mně už vědí, mně dali XL,“ smál se Libor Bouček. Navzdory tomu hlavní cenou dnešního dílu bude sladký třípatrový třicetikilový dort.

Zdroj a foto: FTV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *