Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Máte rádi večerní oblohu před setměním? Střípek takového zážitku si nyní můžete přinést i domů!

Ve sklárně Moser vzniká nová, na zakázku vyráběná, třiceticentimetrová váza Clouds evokující atmosféru krásného letního večera.

Váza je ručně broušená tak, aby svými liniemi připomínala plující mraky. Její akvamarínové zbarvení, které je podjímané růžovou pak svým vzhledem připomíná oblohu při západu slunce. Pro výsledný dojem je důležitý každý detail brusu, který vzniká mnoho hodin pod rukama zkušeného mistra brusiče, Milana Tůmy. Na toho jsou kladeny velké nároky spjaté s kvalitou provedení. Důležitá je přesnost v technice samotného broušení stejně jako smysl pro kompozici i dekorativní představivost. Unikátní vázu podle návrhu designéra Lukáše Jabůrka si může každý zájemce objednat na stránkách Moseru.

O značce Moser
Již 165 let nesou výrobky karlovarské sklárny jméno svého zakladatele rytce a obchodníka Ludwiga Mosera. Společnost MOSER, a.s. se sídlem v Karlových Varech pokračuje v jeho stopách a tradiční ruční výrobu dále rozvíjí. Její díla, která jsou vyráběna z kvalitního bezolovnatého křišťálu, směřují na český trh stejně jako na ten mezinárodní. Díky tomu dnes firma patří mezi přední české exportéry a reprezentuje tak celosvětově umění českých sklářů. Moser je členem společenství Comité Colbert, které si klade za cíl udržet a rozvíjet tradiční rukodělnou výrobu luxusních výrobků.

Zdroj a foto: www.moser.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *