Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Bydlení

Tipy na zařízení pracovny v moderním stylu

V krásném prostředí se člověk cítí lépe, o tom není pochyb. A cítit se dobře i během práce, kterou člověk stráví podstatnou část svého života, a která může být občas skutečně vyčerpávající, je ještě důležitější než po zbytek dne. Abychom se do pracovny těšili, je třeba si ji náležitě “vyšperkovat”. Jak na to a na co všechno se při zařizování pracovny snů zaměřit, si povíme v následujících řádcích.

Designový nábytek
Nábytek je nepochybně tou nejdůležitější součástí každé pracovny. Je potřeba mít si kam sednout, na čem psát a mít si kam odložit věci. Chceme-li aby bylo prostředí moderní a příjemné, zaměřujeme se na neutrální barvy nábytku. Sterilnímu bílému laminu už odzvonilo, dnes jsou v kurzu tmavší odstíny, masivní dřevo či netradiční materiály a zajímavý design.

Při výběru polic, regálů a skříní můžeme dát čistě na vzhled, ovšem u stolu a židle bychom měli myslet i na funkčnost a ergonomii. Skvělým pomocníkem pro správné sezení a zdravá záda může být polohovací nebo herní stůl; takovéto modely lze obvykle výškově nastavit, případně také změnit úhel pracovní desky. Pro sezení volíme dobře tvarované ergonomické křeslo s nastavitelnou výškou, nicméně do koutku pro odpočinek či hosty už můžeme sáhnout po designovějších kouscích, případně také po menší pohovce. 

Vkusné doplňky
Stěny nikdy nenechávejte holé. Zavěsit na ně můžete zajímavé obrazy nebo třeba zarámované fotografie. Desku pracovního stolu můžete rozveselit poutavou podložkou, kterou barevně slaďte s ergonomickou podložkou pod myš. Dalšími skvělými doplňky do pracovny mohou být stylové stojánky na tužky, dřevěné pořadače na dokumenty, designový magnetický držák na kancelářské sponky a podobně. 

Zapomínat bychom neměli ani na rostliny, které dodají život každému interiéru. Péče o ně vás trošku rozptýlí po několikahodinovém sezení u počítače, a zároveň se při zalévání trochu protáhnete. Další parádu bezpochyby udělají i designová světla a lampy, které zároveň poslouží jako zdroj kvalitního osvětlení při nedostatku přirozeného denního světla.

Zvolte správné barvy
Barevné spektrum do kanceláře je o poznání menší než do běžného interiéru. Psychologie barev totiž mluví jasně – do prostor, ve kterých hodláte podat nějaký výkon, se rozhodně nehodí žlutá, sytě oranžová ani červená. Tyto barvy příliš rozptylují a mohou působit agresivně. Fialová s šedou zase unavují. Barvy jsou důležité hlavně na homeoffice, kde mají lidé sklony k prokrastinaci a vnější podněty je snadněji ovlivní. 

Chcete-li být produktivní, bude skvělou volbou zelená. Je to barva života a energie, která vás doslova nakopne. Použít můžete i pozitivní modrou nebo neutrální hnědou či bílou, která ale může působit trošku neosobně. 

Technologické vychytávky
Technologických vychytávek do pracovny existují doslova stovky. Zmínit můžeme například různé organizéry na kabely, držáky na notebooky a monitory, chladící podložky pod notebook, polohovatelné podložky pod nohy, organizéry na kabely, magnetické držáky na kancelářské potřeby a podobně.

Využít můžeme i inteligentních spotřebičů a téměř vše ovládat stisknutím tlačítka v mobilní aplikaci. Může se jednat o osvětlení, vytápění či nastavení rádia. Skvělým pomocníkem je i chytrá čistička vzduchu. Čerstvý, čistý a nevydýchaný vzduch pomáhá mozku lépe fungovat a vy se tak necítíte zbytečně unaveni. 

Foto: archiv, Liftor.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *