Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Choulostivé problémy nejsou tabu: Češi využívají anonymitu online chatu, s intimními dotazy se na lékárníky obracejí denně

K řešení intimních zdravotních problémů využívají Češi často anonymitu internetu. Například lékárníci z Lékárna.cz, první internetové lékárny na našem trhu, odpovídají na choulostivé dotazy denně. Častěji se na lékárníky v online chatu obracejí ženy, muži však zacházejí při dotazování do větších detailů a podrobností. Nejčastějšími tématy jsou vaginální problémy, sexuální dysfunkce nebo pohlavně přenosné choroby.

Lidé znají výhody internetového prostředí a nebojí se je využít. Za velkou přednost považují anonymitu i komfortní získávání odborných rad a informací z pohodlí domova. Dokazuje to skutečnost, že se v online poradně první internetové lékárny na našem trhu Lékárna.cz denně množí dotazy týkající se řešení intimních problémů. „Lidé využívají anonymitu, jelikož nechtějí problém řešit před cizími lidmi v lékárně nebo u lékaře,“ potvrzuje lékárnice Mgr. Pavla Horáková, která má v Lékárna.cz online poradnu na starosti.

Lékárníci jsou na tato témata připraveni. Za monitorem sedí zkušení profesionálové s mnohaletou praxí, které dotazy tohoto typu nezaskočí. „Někteří zákaznici jsou ostýchaví a ptají se na obecné intimní problémy, nezanedbatelný počet zákazníků se však nebojí zabřednout do detailu a uvést podrobné informace,“ popisuje lékárnice Mgr. Pavla Horáková.

Ženy trápí vaginální problémy, jako jsou například výtoky, kvasinky, svědění, záněty nebo kondylomata. Statistiky uvádějí, že vaginální infekcí alespoň jednou v životě trpělo více než 60 % žen, z toho 31 % dokonce opakovaně. Zejména v letních měsících jsou ženy k těmto problémům náchylné.

Muži se na lékárníky v online chatu Lékárna.cz nejčastěji obracejí se sexuálními dysfunkcemi. Ve všech pádech se tak skloňují problémy s erekcí i předčasnou ejakulací. „Zákazníci od nás chtějí především doporučit účinné prostředky na řešení těchto potíží,“ uvádí Mgr. Pavla Horáková.

V dotazech nechybí ani téma sexuálně přenosných nemocí. „Lidé se zajímají, jak, kdy a čím se testovat,“ upřesňuje Pavla Horáková.

Lékárníci jsou na online chatu připraveni pacientům poskytnout odbornou radu – a to mnohdy ve větší míře a v komplexní šíři, než je schopna nabídnout kamenná lékárna. Do karet jim hraje čas, který mají při řešení dotazů a doporučení vhodné léčby. „Máme čas, a to je důležité. Můžeme si dohledat přesné informace nebo se zdravotním problémem zabývat důkladněji,“ zdůrazňuje Mgr. Pavla Horáková.

Pacienti dostanou odpověď do několika minut, nejčastěji do 3 hodin, maximální limit na odpověď mají lékárníci do 24 hodin.

Zdroj: Lékárna.cz, foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *