Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Oslavte stylově výročí vlády královny Alžběty II. ve společnosti nové edice Royal Salute Platinum Jubilee

Royal Salute, mistr na výjimečně vyzrálou skotskou whisky, uvádí ultra prestižní limitovanou edici
k oslavám výročí panování Jejího Veličenstva královny Alžběty II. nazvanou Royal Salute Platinum Jubilee Edition. Tato kolekce je honosnou poctou vladařce a královskému dědictví, jejíž kořeny se úzce pojí k Britské monarchii díky prvním karafám Royal Salute vyprodukovaným v roce 1953 jako dar při Alžbětině korunovaci. V České republice bude k dostání jedna láhev The Teck Corsage z edice
Royal Salute Platinum Jubilee za cenu 469 360 Kč.

Royal Salute Platinum Jubilee Edition mistrně propojuje tradici s modernou a nechává se inspirovat radostným duchem plným života Jejího Veličenstva. Královnin mistrovský projev skrytých významů v odívání během vládnutí dospěl takřka k dokonalosti. Její užívání broží, jimiž dává najevo svou hlubokomyslnost, empatii a úctu k historii je zářným příkladem síly symboliky. Jako vzdání holdu sedmi dekádám na trůně Royal Salute přebírá motivy sedmi ikonických broží z Alžbětiny osobní kolekce. Design těchto šperků vygravírovaný na sedm různých karaf a jejich kazet se odráží v barevném spektru jejího šatníku.

Samotný obsah představuje speciálně namíchaný a důmyslně vyvážený blend dozrávající více než dva roky v sudech po Tawny Port, víně podávaném během korunovačního banketu v roce 1953, a obsahující několik dlouho zrajících whisky z ne méně než sedmi, dnes již neexistujících destilerií. Zatímco vyhlášené jméno těchto palíren žije dál, vzácnost zbývajících whisky tvoří tento neopakovatelný mix s tóny červeného jablka z Inverleven Distillery, dynamikou černého rybízu z Lochside a bohatostí caperdonichského karamelu. Výsledkem je perfektně vyvážená whisky s komplexním chuťovým profilem budovaným po mnohá desetiletí a perfektně namíchaným díky znalostem Royal Salute master blendera Sandyho Hyslopa.

Každá ze 147 ručně foukaných sběratelských karaf z dílny krystalérie Dartington odráží unikátnost nového nenapodobitelného blendu a díky tomu je pro jeho majitele stejně hodnotná jako whiskey samotná. Kazetu, v níž je karafa uložena, zdobí sedm embosovaných čar představujících sedm dekád vládnutí Jejího veličenstva.

Sandy Hyslop o Royal Salute Platinum Jubilee Edition řekl: „Pro tuto jedinečnou událost jsem chtěl namíchat blend, který by zachytil dědictví Royal Salute a oslavil 70 let na trůnu panovnice Velké Británie. Dosáhli jsme toho za použití vzácných whisky z nejméně sedmi palíren s odkazem na dobu jejího panování. Je pro nás čest být součástí tak významného historického okamžiku. Momentu, který nám umožnil uvést prestižní whisky, která bude potěšením pro milovníky tohoto druhu alkoholu a hodnotným kusem pro sběratele.“

Royal Salute se spojil s londýnskými klenotníky Bentley+Skinner, aby na počest platinového výročí zhotovili unikátní brož. Šperk vyrobený na zakázku z 18karátového žlutého zlata a platiny zdobí 70 diamantů. Dílo doplňuje křišťálová karafa uložená do dřevěné kazety vyhotovené rovněž na míru. Unikátní sada s broží, karafou a boxem se bude dražit 8. 6. 2022 v síni Christie’s, kde rovněž proběhne aukce všech sedmi křišťálových karaf.

O ZNAČCE ROYAL SALUTE
Royal Salute je výjimečná směs velice vzácných whisky vyzrávajících minimálně 21 let. Vznikla jako projev úcty Jejímu Veličenstvu královně Alžbětě II. při příležitosti její korunovace v roce 1953 a byla pojmenována podle 21 oslavných výstřelech. Značka je prodchnutá tradicí a hrdá na svou královskou linii, zároveň je pevně zapojena do moderního světa neustálým posouváním umění blendování do nových, kreativních a ambiciózních forem. www.royalsalute.com

O ZNAČCE CHIVAS BROTHERS
Společnost Chivas Brothers spadá do portfolia Pernod Ricard a věnuje se výhradně skotské whisky. Její oceňované portfolio obsahuje některé z nejuznávanějších světových značek jednosladové a míchané skotské whisky, včetně Chivas, Ballantine’s, Royal Salute a The Glenlivet, které se ze Skotska vyvážejí do více než 100 zemí po celém světě. Chivas Brothers coby světová dvojka ve výrobě skotské whisky s týmem čítajícím 1 600 lidí a s přítomností na 27 místech se zavázala podporovat dědictví a pokračovat v rozvoji skotské whisky a zajistit její udržitelnou budoucnost a také ji otevřít novému publiku po celém světě. Společnost Chivas Brothers získala v minulém roce ocenění Producent skotské whisky roku na International Wine & Spirits Competition a bodovala také na International Spirits Challenge v letech 2020 a 2021.

Zdroj a foto: www.royalsalute.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *