Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Festival Deziluze opět probudí industriální barokní pivovar v Březnici 

Již devátý ročník festivalu Deziluze přinese do barokního areálu pivovaru Herold v Březnici  na Příbramsku o víkendu 24. – 26. června hudbu všech žánrů, divadlo, výstavy i workshopy.  Téma letošního ročníku je ČAS-O-PROSTOR, kterému podléhá grafika, scénografie i výběr  vystupujících. Neziskový festival se dlouhodobě zasazuje o podporu nezávislé alternativní  kultury – na českou festivalovou scénu uvede například mladou energickou rapperskou crew  OBRBEN. Dále vystoupí mimo jiné Kewu & Terra, Kvítek, Arleta, Viah a další. 

„Kromě hudebního programu chystáme opět interaktivní výstavy, divadlo a performance,  únikovou hru nebo workshopy. Účast přislíbil například mezinárodní divadelní soubor  Le Cabaret Nomade či Jan Pohribný se svým workshopem Fotka v prostoru a čase,“ říká  Marianna Cimburová, zakladatelka festivalu. 

Chod neziskového festivalu přinášejícího na českou scénu interprety „ještě před tím, než jsou  cool“ zajišťuje spolek dobrovolníků. „Náš tým se neustále obměňuje. Díky tomu můžeme směle  prohlásit, že je každý ročník Deziluze úplně odlišný, byť ve stejném duchu. Občas je trochu těžší  nové členy zkoordinovat, ale díky víkendovým brigádám v pivovaru se vždy skvěle sladíme,”  dodává Cimburová. 

Festival již potřetí proběhne v barokním areálu pivovaru a přilehlé zámecké zahradě díky  podpoře pivovaru Herold a Modré nadace, která usiluje o revitalizaci areálu a rozvoj březnické  kultury. Akce se uskuteční za finanční podpory Ministerstva kultury, Státního fondu kultury a Středočeského kraje.

Zdroj a foto: Festival Deziluze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *