Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Naučte své mazlíčky správně mlsat. Fitmin Purity Snax nabízí křupavé odměny plné masa

Všichni chceme našim čtyřnohým mazlíčkům dopřát to nejlepší. Udělat jim radost, něco nového je naučit a možná je i trochu rozmazlit. V těchto případech obvykle saháme po dobrém pamlsku. Abychom však při odměňování nezpůsobili více škody než užitku, je důležité si uvědomit, že ne všechny pamlsky jsou pro naše chlupaté společníky vhodné. Pro dlouhý a kvalitní život mazlíčka je důležitá bohatá a vyvážená strava, která by měla pamlsky zohledňovat. Jakými pamlsky tedy nejlépe pejsky odměňovat?

Mlsat ano, ale zdravě!

Po pamlscích sahá většina majitelů ze dvou důvodů. Mazlíčky chceme potěšit jen tak, nebo je pomocí nich chceme něčemu přiučit. Ať již po odměně saháme z jakéhokoliv důvodu, neměli bychom rozhodně odměňovat sladkostmi. „Cukr narušuje střevní mikroflóru a způsobuje tak potíže s trávením. Navíc spousta lidských pochutin je pro psy velmi jedovatá. Typickým příkladem je čokoláda,“ varuje expertka na výživu domácích zvířat značky Fitmin Denisa Kopecká a dodává, že nevhodné jsou také různé uzeniny, které obsahují velké množství soli.

To, co je zdravé pro nás, může mít naopak neblahé důsledky pro naše mazlíčky. „V žádném případě by neměli pejsci dostat například zelené části rajčat nebo čokoládu. Nevhodné jsou také hrozny, rozinky, cibule, česnek, pažitka nebo pórek,“ upozorňuje Kopecká, která rovněž doporučuje pro mlsání zvolit k tomu určené pochoutky s kvalitním složením: „Čím jednodušší a přehlednější složení pochoutek, tím máte větší jistotu, co vašim mazlíčkům servírujete.“

Pozitivní motivace

Stejně jako my bychom to s pamlsky neměli přehánět, měli bychom zvládnout odhadnout i míru pro naše chlupáče. Pokud využíváte pamlsky pro výcvik, je dobré do odměn zahrnout i pozitivní motivaci, pomocí které můžeme docílit skvělých výsledků. Ať už trénujeme poslušnost nebo učíme nové triky, skvěle může zafungovat právě i pochvala, pohlazení, projevení radosti nebo třeba i oblíbená hračka. „Dávka pamlsků by neměla překročit 10 % celkového denního příjmu potravy psa. Při tréninku psů můžete pracovat dokonce hned s několika druhy pamlsků – výcvikovými, funkčními a skutečnými jackpoty,“ doporučuje Kopecká a dodává, že ty nejlepší pamlsky si trenéři nechávají na chvíle, kdy je potřeba psa skutečně namotivovat a navázat na sebe tak, abychom si byli jistí, že z nás nespustí oči.

Hravě sbaleno na cesty

Ideální čas pro odměnu našeho mazlíčka je zejména při cestování. To pro ně může být, zvláště v letních měsících, velmi náročné. Ideální funkční pochoutka, která dobře chutná a zároveň je plná prospěšných látek, je například Fitmin Purity Snax Stripes. Proužky s vysokým podílem čerstvého masa jsou vyrobeny ručně a bez použití chemie, soli, cukru a přidaného škrobu. Je to poctivá odměna za pořádný cestovatelský výkon!

Pamlsky z čerstvého masa

Prvotřídní řada holistických krmiv Fitmin Purity nabízí speciální pamlsky, které jsou zpracovávané tím nejšetrnějším způsobem s respektem ke zvířatům i k přírodě. Koncept oblíbených pamlsků Fitmin Purity Snax se zaměřuje především na vysokou kvalitu vstupních surovin i způsob jejich zpracování. Základem těchto výjimečných pamlsků, které si vaši chlupáči okamžitě zamilují, je šetrně zpracované maso spolu s dalšími kvalitními surovinami, jako jsou například extrudovaná rýže, amarantová mouka, bylinky a další komponenty, které přispívají k celkové pohodě a zdraví vašich parťáků.

Hravé tvary plné chuti

„Fitmin Purity Snax jsou k dostání v několika hravých tvarech. Díky pečlivému přístupu našich kolegů
a za pomoci tvarovacích strojů získává předem připravená směs konečnou podobu – plátku, dukátku
a kostí. Následuje pozvolné sušení. Tento téměř poslední krok v rámci výroby pamlsků trvá přibližně 48 hodin, kdy se pochoutky suší při nízké teplotě. Zásadním bodem sušení je i několikaminutový proces, kdy krátce zvýšíme teplotu na 90 °C, abychom zajistili dostatečnou tepelnou úpravu a trvanlivost. Po zbývající dobu se zvířecí pochoutky dosušují až do finální podoby křupavých odměn,“
popisuje proces výroby prémiových pamlsků z řady Purity výživová specialistka Denisa Kopecká. Všechny dostupné typy jsou bez soli, cukru, zbytečných dochucovadel, aromat, syntetických konzervantů a jiných přísad ovlivňujících strukturu pochoutky (jako je například sorbitol či glycerol, které zajišťují u některých pochoutek poloměkkost). Pamlsky Purity Snax tak nabízí exkluzivní zážitek z přirozeně sušeného masa pro kočky i psy.

Tip: Vyzkoušejte pochoutky v hravé bonboniéře pro psy, která potěší všechny čtyřnohé mazlíčky. Obsahuje 8 druhů zdravých pamlsků s vysokým podílem masa. Pokud hledáte pro svého pejska jedinečné pamlsky, které vám pomohou naučit ho originální triky, sáhněte po Fitmin Purity Snax Stripes. Proužky jsou vyrobeny ručně, bez použití chemie, soli, cukru a přidaného škrobu. Navíc se snadno lámou, takže je můžete svému pejskovi dávkovat dle libosti. K dispozici jsou v několika variantách.

Více informací o produktech a kolik pochoutek si zaslouží váš šampion za běžné úkony naleznete na stránkách www.fitmin.cz/odmena.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *