Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Krutovládce dořádil!

Naposledy v letošním roce rozehrál v pátek 2. září svou krvavou hru Macbeth a zakončil tak další úspěšný ročník Letních shakespearovských slavností. Populární divadelní festival, jehož generálním partnerem je skupina PPF, navštívilo téměř 100.000 diváků, a ti byli nadšeni.

Vynikající návštěvnost
Ročník, který přinesl 4 premiéry, a který se konal ve svých tradičních 5 destinacích, provázelo relativně pěkné počasí. Nevyvarovalo se však nezbytných letních bouří a nachystalo i pár dramatičtějších chvilek. A tak se také letos několik hracích večerů muselo pro nepříznivé počasí zrušit. Přesto bylo odehráno 141 představení, jež dohromady vidělo 98.158 diváků, z toho asi polovina v Praze (Brno 15.500, Ostrava 16.925, Bratislava 17.120 a Praha 48.613).

Sázka na Macbetha
Na programu bylo 13 titulů. Novinkami byly Sen noci svatojánské, Hamlet, Koncert pro Mr. Shakespeara, a celou premiérovou plejádu odstartoval Macbeth. „Inscenovali jsem Macbetha s určitým napětím a zvědavostí, jak náš divák zareaguje, protože žijeme v dobrodružné době. Ukázalo se ale, že toto rozhodnutí bylo dobré, a že se režiséru Jakubu Kroftovi podařilo narežírovat a postavit drama, jež zaujme, z nějž mrazí, ale dokáže i pobavit. Macbeth se stal velice rychle hitem a zájem o vstupenky byl mimořádný,“ říká umělecký ředitel Slavností Libor Gross, a s úsměvem dodává, že to navíc Marku Němcovi a Lence Krobotové, alias Macbethovým, velice slušelo.

Děkujeme a za rok na viděnou
Pořadatelé upřímně děkují všem za velký zájem a těší se na příští sezónu. Zda bude premiéra na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu nechce již nikdo slibovat, ale všichni upřímně věří, že ano.

Foto: archiv akce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *