Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Sezóna dýní je tu, upečte si bezlepkový pumpkin pie!

„Sezóna dýní je tu! Pokud přemýšlíte, jak ty oranžové krasavice zpracovat, a navíc si z nich připravit něco zdravého, vyzkoušejte tuhle dobrotu. Toto je verze bez lepku (celý dort je bezlepkový a bezlaktózový), ale korpus lze upéct podle jakéhokoliv receptu,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Suroviny na těsto:
150 g rýžové mouky
50 g tapioca mouky
špetka soli
100 g ghí od Českého ghíčka

Suroviny na náplň:
1 menší dýně Hokaido
skořicové ghí od Českého ghíčka na potření dýní
tuhá část kokosového mléka
hrst kešu
1 polévková lžíce perníkového koření
2 polévkové lžíce Panely
2 vajíčka

Postup:
Obě mouky smícháme se solí, přidáme studené kousky ghí od Českého ghíčka, vajíčko a rychle zpracujeme těsto. Pokud by se vám zdálo suché, přidejte lžíci ledové vody. Těsto lehce poprášíme tapioca moukou, zabalíme do folie a necháme hodinu, lépe přes noc, odpočívat. Dýni si omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a dáme dužinou dolů na plech s pečicím papírem. Pomažeme skořicovým ghí od Českého ghíčka. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, do změknutí. Do mixéru dáme kešu, které umixujeme na hladkou kaši. Přidáme Panelu, tuhou část kokosového mléka, vychladlou dýni a vajíčka. Vše propojíme v hladký krém. Těsto vmačkáme do formy na koláč a nalijeme dýňovou směs. Pečeme v rozehřáté troubě asi 50 minut. Necháme dobře vychladnout. Nakonec dort ozdobíme ořechy.

Tip: Vařte, pečte i smažte zdravě!
Koláče, kaše, štrúdl, francouzské toasty i ten nejlepší cheesecake uděláte s korpusem z nadrcených sušenek smíchaných právě s ghí se skořicí a vanilkou od Českého ghíčka! Koupíte ho v balení 220 ml za 155 Kč. Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, nepostradatelnou ingrediencí. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K, a navíc je bez mléčné bílkoviny. Nemusí se chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

Zdroj: www.ceskeghicko.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *