Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CelebrityZábava

Výtvarnice Alexandra Hejlová tančila ve společnosti Jandy, Kuželky i Baťka. Kdo další se u ní v kole otočil?

V muzeu Salvador Dalí Enigma se již po druhé konala slavnostní vernisáž výstavy umělkyně Alexandry Hejlové. Na tanec se ale nakonec nedostalo – bylo ho totiž dost na plátnech. Výstavu s příznačným názvem TANČÍM, pokřtilo sedm slavných kmotrů.

První z kmotrů, kdo kývl Alexandře na pozvání, byl zpěvák Dalibor Janda. “To nepotřebuje ani slov, to je jako s kapelou Beatles. Můžu říct jenom, že je to krásný. Obraz jsem si už vybral,  a  když  dostanu  slevu,  tak  ho  beru,”  svěřil  se  Janda.  Další  z  mužů,  kteří  Hejlové pomohli výstavu zahájit, byl moderátor Slávek Boura, který se také chopil moderátorského pultíku. “Jsem hrdý a moc rád, že kamarádka a talentovaná umělkyně vystavuje s mým oblíbeným tvůrcem Salvadorem Dalím, těším se na druhé otevření její výstavy v zajímavých a inspirativních prostorách, protože inspirací v našem světě není nikdy dost,” podotýká nadšeně Boura.

Připojil se i Alexandry životní partner zpěvák a hudebník Jindřich Kraus, který s humorem sobě vlastním prohlásil. „Já zkrátka tančím, jak Sandra píská.“ Další kteří se ujali žezel kmotrů, byli herci Martin France a Jan Kuželka: “Jedním slovem krása. Sandra má opravdu talent a je mi ctí, že jsem ji mohl poznat,” svěřil se s dojetím herec Kuželka. Dalšími z kmotrů byli dabér Daniel Rous a herec a zpěvák Petr Batěk: „Být jedním z kmotrů Sandřiny výstavy je pro mě čestným úkolem. Nejen, že mám výtvarné umění jako takové velmi rád, smekám před Sandřinými světovými úspěchy. A mimochodem, je to také jedinečná příležitost, podívat se do muzea Salvadora Dalího,“ říká Batěk.

Prodejní výstava Alexandry Hejlové v prostorách muzea Salvador Dalí Enigma se koná ve dnech 21. – 30. 10. 2022.

Muzeum Salvador Dalí Enigma, v Opletalově ulici zůstane otevřeno pro veřejnost pouze do konce října. Část jedné z největších celosvětově uznávaných soukromých sbírek umělecké tvorby velikána surrealismu, Salvadora Dalího, byla  zapůjčena  do  Prahy  na  konci roku 2019 a těšila se velmi pozitivním ohlasům. Aktuálně probíhá výběr atraktivních prostor, které umožní oslovit a uchvátit milovníky Dalího a nejen je. V těch doufám, budu pokračovat také ve spolupráci právě s Alexandrou Hejlovou,” nechala se slyšet ředitelka muzea Irena Limbergová

Foto: Jana Tesaříková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *