Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Dovolená na lyžích? „Ekologický přístup je cesta proti zdražování,“ říká majitel Resortu Puradies

Dovolená na lyžích je pro mnohé neodmyslitelnou součástí zimy. Jenže, jak tomu bude letos? Zdražování a vyšší ceny energií dopadají i na provozovatele zimních středisek. V Resortu Puradies v rakouském Leogangu, středisku slavného skicirku Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, jsou na nadcházející sezonu připravení a zdražovat nehodlají – zejména díky předvídavosti a ekologickému přístupu.

Soběstačnost je základním heslem Resortu Puradies v rakouském Leogangu a jsou tady díky tomu připraveni i na rostoucí ceny energií. „Jako ekologicky orientovaný resort jsme se záměrně nestali závislými na plynu. S našimi dodavateli energie jsme uzavřeli dlouhodobé smlouvy pro nákup „zelené energie“, a tak máme pro nadcházející zimní sezónu relativní jistotu nákladů. Provozujeme také vlastní bioelektrárnu (dřevní štěpky) a hotel vytápíme dálkovým teplem. Bez opatření, která jsme včas přijali, by bylo nutné zvýšit ceny o deset až patnáct procent, ale takto jsme připraveni a zdražování u nás zatím není nezbytné,“ hodnotí současnou situaci Michael Madreiter, spolumajitel resortu Puradies Hotel & Chalets v rakouském Leogangu.

Ostatně v celé vyhlášené oblasti Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, která je jedním z největších lyžařských areálů v Alpách, jdou ekologickou cestou. Proto například i fotovoltaický systém na jižní straně údolní stanice nově zajišťuje solární energii pro provoz podlahového vytápění v servisních místnostech i na toaletách…

Lyžovačka v Leogangu ve velkém stylu
Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je se svými 270 kilometry sjezdovek, 70 lanovkami a vleky jedním z největších a nejdelších lyžařských areálů v Alpách. Na 140 kilometrů modrých, 112 kilometrů červených a 18 kilometrů černých sjezdovek slibuje jedinečný zážitek z lyžování, a to jak začátečníkům, tak pokročilým lyžařům i profesionálům.

Pokud patříte ke zkušeným lyžařům, asi neodoláte zdejší výzvě „Ski your limit“ a pokusíte se v jednom dni zdolat 72 km, vyjet na 32 lanovkách a vlecích a překonat 12 500 výškových metrů!

Na své si tady ovšem přijdou i běžkaři. Vždy upravená stopa v Nordic Park Saalfelden Leogang vede kolem jezera Ritzensee a je osvětlena i v noci! V okolí pak najdou vyznavači klasického stylu i bruslení dalších 360 kilometrů stop.

Zahájení sezóny Skicircu Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn je letos naplánováno na 2. prosince a na návštěvníky čeká spousta novinek! Přibyla tady supermoderní osmimístná sedačková lanovka, která nahradila původní šestimístnou, a i sjezdovka pod ní byla rozšířena a v mnohém vylepšena.

Nová mobilní aplikace Home of Lässig vám zase poskytne ještě více služeb a informací přímo z vašeho chytrého telefonu. Spojuje všechna střediska Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn a vy si tak rychle můžete rezervovat hotel nebo jízdenku na horskou železnici, nechat se navigovat k nejbližší sáňkařské dráze, zkontrolovat si informace o počasí, sněhové zpravodajství, lavinové varování, či zjistit, kdy se ve městě koná další DJ session…

Tip: Dokonalá základna pro zimní sporty
Resort Puradies Hotel & Chalets stojí v těsné blízkosti lanovky, na slunečné náhorní plošině s výhledem na Alpy a splývá s okolní přírodou. V interiéru i exteriéru jsou maximálně využity přírodní materiály – především dubové dřevo a kámen. Navíc díky mnoha proskleným plochám ani nevíte, kde začínají a končí hory, což je nezapomenutelný zážitek zejména při pobytu v panoramatických voňavých saunách zdejšího Heaven Spa. V něm nechybí ani parní lázně, infrakabinky a příjemné odpočívárny. Ubytovat se můžete buď v klasických pokojích, nebo v luxusních chaletech se soukromou saunou, v nichž máte zaručeno soukromí i potřebný servis. Večer si vychutnáte drink v unikátním Baru & Lounge Freiraum – vyfrézovaném z 16 tisíc dubových kostek, který získal ocenění iF Design Award. A v restauraci ESS:ENZsi si dopřejete inovativní kuchyni Front-Cooking pro náročné gurmety, jejímž základem jsou čerstvé regionální produkty z vlastního statku resortu.

Zdroj a foto: www.puradies.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *