Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

🎄 Vánoce

5 tipů, jak ušetřit při nákupu vánočních dárků

Teprve nedávno skončilo léto, a přes to ve vzduchu již poletují Vánoce. Nastává tedy nejvyšší čas začít nejen přemýšlet, ale také pořizovat překvapení pod stromeček pro své blízké. Vánoční čas bývá plný lásky, času s rodinou a klidu, ale předvánoční shon vám jej může pořádně znepříjemnit. Poradíme, jak vše zvládnout s předstihem a tak, aby bankovní účet nezůstal poloprázdný.

1. Stanovte si rozpočet
Před tím, než vyrazíte na nákupy, ať už do kamenných prodejen nebo po internetu, napište si seznam lidí, které chcete obdarovat. Ke každému z nich si zapište dárek který byste rádi pořídili. Pořizovací ceny si poté porovnejte, protože se mohou u jednotlivých prodejců výrazně lišit. “Do rozpočtu nezapomeňte připočítat výdaje za potraviny, vánoční stromeček a další dekorace. Stanovený rozpočet za žádnou cenu nepřekračujte. Uděláte to tak u jedné položky a ztížíte si tak situaci,” radí Poštolková. Promyslete si také, zda se nepřipsat výdaje na zábavu či výlet.

2. Nakupujte dárky během celého roku
Určitě nenechávejte nákup vánočních dárků na poslední chvíli. Může se pak stát, že jen bloudíte po obchodech a nevíte co komu koupit. Nejen, že dárek pak není osobní, ale také za takové nákupy utratíte několikanásobek peněz.  Výdaje si tímto způsobem rozdělíte do několika měsíců a výsledná suma již tolik nezabolí. “Na našem e-shopu Bezvasport.cz nabízíme různé slevové akce, při kterých se vyplatí pořídit nejrůznější vánoční dárky. Říkáte si, co asi tak pořídit na e-shopu s oblečením, když neznáte velikost obdarovaného? V nabídce máme velké množství nejrůznějších doplňků. Pro ženy můžete vybrat čepici, šálu, rukavice, náušnice, náramky nebo kabelky v neutrálních barvách a univerzálních velikostech. Pro muže pak sportovní doplňky, veselé ponožky Froggies nebo novou peněženku,” říká Erika Poštolková, módní expertka za Bezvasport.cz. Při nákupech během celého roku můžete vychytat různé slevové akce nebo dopravu zdarma.

3. Slevy na Black friday
Black friday neboli Černý pátek je slevová akce, která se každoročně koná na konci listopadu. Účastní se jí mnoho kamenných i internetových obchodů, které nabízí výrazné slevy na vybrané produkty. Samotná akce trvá většinou déle než jeden den. Jestliže jste letos nestihli nakupovat během celého roku, zaměřte se na tuto akci a zvládněte vánoční nákupy při ní. V posledních letech se uchytila také akce jménem Cyber monday neboli Kybernetické pondělí. Ta je určena pro zákazníky, kteří nestačili nakoupit během Black friday.

4. Zbytečně neutrácejte, ale vyrábějte
Jmenovky, drobné ozdoby na dárky, ale i recyklovatelný balící papír, za tyto položky můžete ušetřit a vyrobit si je z věcí, co máte doma. Pokud jste manuálně zruční, můžete zkusit vyrobit přímo celý dárek. Náramek, bomba do koupele nebo fotodárek. Pro partnera zkuste sklenici radostí nebo šekovou knížku s položkami typu masáž, dnes umyji nádobí já, apod. Zaručeně potěší také jedlé dárky jako jsou domácí likér nebo slaný karamel. Za vlastnoručně vyrobené dárky ušetříte a navíc obdarovaného zaručeně překvapí.

5.Vánoce v lednu
Udělat to také můžete zcela obráceně. Domluvte se s kamarády či kolegy, že si dárky rozdáte až v novém roce. Povánoční výprodeje a slevové akce začínají bezprostředně po svátcích. Pokud nemáte v rodině malé děti, můžete se zkusit domluvit i s rodinou. Třeba že si pod stromeček dáte navzájem nějakou drobnost a ty hodnotnější dárky necháte na leden.

Velký výběr vánočních dárků a trendy oblečení naleznete na www.bezvasport.cz.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *