Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

CestováníZe života

Pneumatiky Kleber: Kvalitní obutí za super cenu

Pneumatiky francouzského výrobce Kleber pravidelně vyhrávají ocenění od renomovaných autoklubů a chválí si je především řidiči aut střední a nižší třídy. Kleber za svůj úspěch vděčí také výborným výsledkům v nezávislých testech pneu. Zde často excelují ve vysokém kilometrovém nájezdu a vzhledem k nízké pořizovací ceně.

Sonda do historie značky Kleber
Počátky francouzské značky Kleber, která spadá do portfolia koncernu Michelin, sahají až do roku 1911. O výrobu pneu Kleber se zasadila společnost BF Goodrich, která dostala jméno po svém zakladateli Benjaminu Franklinu Goodrichovi.

Už v roce 1930 se pneumatiky Kleber objevily na vojenských letadlech Potez 540, které využívala francouzská armáda pro průzkumné lety i bombardování nepřátelských jednotek.

Postupně si i díky veleúspěšné prezentaci v mezinárodních závodech Kleber našel cestu také k zahraničním řidičům. Ti si pochvalují výborné vlastnosti pneu Kleber na mokru, dlouhou kilometrovou výdrž a hlavně dostupnější cenu ve srovnání s prémiovými značkami.

Značka Kleber je skvělou volbou pro všechny řidiče, kteří hledají spolehlivé pneumatiky s dostupnou cenovkou. Francouzská značka střední třídy nabízí velmi kvalitní modely, které občas v testu porazí i prémiové pneumatiky.

Kleber Dynaxer HP4: Letní pneu pro nižší a střední třídu aut
Oblíbený letní dezén Kleber Dynaxer HP4 je skvělou volbou pro automobily nižší střední třídy a střední třídy. Dynaxer HP4 jsou cenově dostupné pneumatiky s výbornými vlastnostmi na sochu i na mokru. Vyrábí se pro osobní automobily s disky od 14″ do 17″. Velmi oblíbené jsou především ve velikostech 195/65 R15, 205/55 R16 a 225/45 R17.

Propracované středové drážky spolehlivě odvádí vodu a aktivně brání aquaplaningu. Nová dezénová směs se postará o výbornou odolnost vůči opotřebení a vysoký komfort jízdy i mimo hladké silnice první třídy. Pneumatiky perfektně kopírují povrch vozovky, a to dokonce i ve velkých rychlostech.

Kleber Dynaxer UHP: Výkonné letní obutí pro náročné
Letní dezén Kleber Dynaxer UHP je skvělou volbou pro svižnější jízdu. Pneumatiky obujete je na všechny vozy se sportovním charakterem, které jsou osazeny disky od 17″ do 20″. Obzvlášť oblíbené rozměry jsou 235/45 R17, 245/45 R18 a 255/35 R19.

Výborný brzdný výkon na mokrém povrchu zajistí dvojice hlubokých odtokových drážek, které vytlačují vodu ze středu dezénu. Skvělé jízdní vlastnosti na mokru potvrzují i EU štítky. Pneumatiky dosáhly ve všech rozměrech nejvyšší hodnocení A.

Kleber Krisalp HP3: Zimní pneumatiky pro široké spektrum aut
Kleber Krisalp HP3 je kvalitní a dostupný zimní dezén, který je oblíbený hlavně pro svou přilnavost na sněhu i na ledu. Pneu zároveň díky šípovému dezénu spolehlivě brání vzniku aquaplaningu, což se může hodit například při jarní oblevě či v dešti.

Vzhledem k velkému množství variant pro disky od 14″ do 19″ si vyberete obutí na Fabii i Yetiho. Velmi žádané verze jsou např. 205/55 R16, 215/55 R17 a 255/35 R19. Pneumatiky Krisalp HP3 vykazují i výborné výsledky v nezávislých testech zimních pneu, kde za sebou zanechaly i některé prémiové značky.

Kleber Quadraxer 3: Celoročky pro střední třídu i prémiové vozy
Celoroční dezén Kleber Quadraxer 3 pro auta napříč různými kategoriemi výborně odvádí vodu, sněhovou břečku, ale v zimě i sníh. K tomu jim pomáhají i propracované kanálky Toboggan, které usnadní odvod vody a sníží riziko nebezpečného aquaplaningu. Pneumatiky jsou k dostání ve velikostech pro disky od 15″ do 20″ a mezi často vyhledávané rozměry patří např. varianty 205/55 R16, 215/55 R17 a 235/45 R18.

Pneu Quadraxer 3 jsou vybaveny také indikátory opotřebení, které vám prozradí, jak moc je vzorek sjetý a mohou pomoci také s odhalením závad v geometrii vozu. Pokud jsou indikátory o poznání více sjeté, víte, že byste měli zajet do servisu.

Kde sehnat pneu Kleber?
Pneumatiky Kleber najdete ve vybraných pneuservisech, některých autoservisech, ale i u dalších prodejců pneumatik. Nebo je můžete koupit výhodně z pohodlí domova v e-shopu s pneumatikami Pneuboss.cz, kde mimo pneu Kleber najdete i pneumatiky dalších kvalitních značek.

Foto: archiv Kleber

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *