Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Kam na vánoční trhy v Evropě?

Evropské obce mají v předvánočním období nádhernou atmosféru. Skutečně na maximum si tuto atmosféru můžete vychutnat na náměstích velkých evropských měst. Máme pro vás hned několik tipů, kam vyrazit.

Z Čech nejrychleji do Drážďan
Zejména ze západních a severních Čech a z Prahy vede cesta místních v případě výletu na vánoční trhy do zahraničí nejčastěji do Drážďan. Autem sem dojedete pohodlně po dálnici, rovněž se ale do Drážďan dostanete vlakem nebo i přímým autobusovým spojením.

Trhy v Drážďanech patří k těm s vůbec nejdelší historií na světě. Udává se, že první trhy v předvánočním období se zde pořádaly již v 15. století. Těšit se můžete na nefalšovanou vánoční atmosféru, tradiční německé klobásy i punče či různé pochutiny. Zamiřte na trhy na náměstích Altmarkt a Neumarkt.

Kromě trhů můžete výlet do Drážďan spojit s vánočními nákupy. Obchody v drážďanských uličkách nebo v hojně navštěvovaném obchodním domě jsou k tomu jako stvořené.

I když se vám může zdát, že jsou Drážďany za rohem a jde jen o výlet na pár hodin během jednoho dne, nezapomeňte na cestovní pojištění online. Nikdy nevíte, jaká nepříjemnost vás na cestě potká. Výdaj v řádu desetikorun vám může ušetřit mnohamilionové výdaje.

Kam z Moravy? Do Vídně
Obyvatelé jihovýchodní části naší republiky to mají z velkých měst nejblíže na vánoční trhy do Vídně. Také atmosféra vánoční Vídně je výjimečná. Horká čokoláda se šlehačkou, svařené víno a spousta sladkostí, ručně dělaných výrobků a vánočních suvenýrů – tím vším zdejší trhy překypují.

Protože je Vídeň výrazně větší než Drážďany, najdete po celém městě větších či menších vánočních trhů hned několik. Největší a nejvyhledávanější trhy jsou ale před radnicí (Rathausplatz), které také najdete na všech fotografiích vánoční Vídně.

Proč si ale neudělat procházku městem, nebo nepopojet metrem i na trhy jiné? Často mají poklidnější a romantičtější atmosféru.

Slezané mohou zamířit do Vratislavi
Ze severovýchodní části republiky mohou místní zamířit do polské Vratislavi. Také ta je dobře dostupná po dálnici, ale spojení lze najít i hromadnou dopravou – vlakem či autobusy. Vratislavské vánoční trhy jsou rovněž označovány za ty nejkrásnější v Evropě. Je to i díky malebnosti centra města, pohádkové kulisy na náměstí Rynek jsou opět těmi, které typicky z vánočních trhů ve Wroclawi uvidíte na fotkách. Ve městě ale najdete i menší trhy na dalších náměstích a ulicích.

Nezapomínejme na Prahu
Také Praha je evropským městem a v předvánočním období patří mezi ty možná vůbec nejvyhledávanější. Nespočet trhů v centru města ani nezvládnete projít. Jakožto Čechům vám doporučíme vynechat přelidněné trhy na Staroměstském náměstí a podívat se například na malebnější trhy na náměstí Míru.

Foto: archiv

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *