Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Vyjádřete sama sebe pomocí oblékání! Jarní tipy, jak osvěžit a naplno využít svůj šatník a doplnit jej o nové trendy kousky!

Jaro se blíží a je čas provětrat váš šatník! Než se do toho bezhlavě vrhnete, zbystřete. I k oblékání můžete přistupovat s rozmyslem. Módní stylistka Lenka Zelenohorská radí, jak objevit svůj styl a využít šatník naplno. Díky jejímu jedinečnému kapslovému systému Metoda 3-2-1 už nikdy nevyslovíte větu: „Nemám co na sebe!”

Věděli jste, že průměrná žena využívá jen 30 % svého šatníku? To je možné změnit díky vhodnému kombinování a nakupování toho, v čem se budete cítit opravdu dobře a bude to sedět do celkového konceptu vašeho oblékání.

Jaro a léto ve znamení barev
Jaro přímo láká k obměně šatníku. Jaro je krásné v tom, že vrací barvy do přírody, ale také do skříní. Podle Lenky Zelenohorské nebude ani letošní sezona výjimkou. Trendy udává barva roku viva magenta (karmínově růžová), ale návratu se těší také zelené odstíny, studená žlutá a oblíbenosti se stále těší i pastelové barvy. „Letos jsou trendem také velmi slušivé oversized střihy. Určitě bych se jich nebála, například oversized blejzry nebo dobře padnoucí široké kalhoty s vysokým pasem dokáží skvěle podtrhnout postavu a vypadají opravdu dobře a žensky,” říká stylistka.

Nenechte se však trendy zcela unést. Nejen při jarních nákupech si vybírejte vždy jen to, co opravdu unosíte, sedne vám a bude odpovídat vašemu stylu.

Pohled do šatníku odhalí mnohé
Každá žena má svůj jedinečný styl oblékání, možná ho jen ještě neobjevila. „Nejlepší způsob, jak pochopit sebe a svůj styl je podívat se do vlastního šatníku. Aniž bychom o tom příliš přemýšleli, dáváme způsobem, jakým se oblékáme, podvědomě najevo to, kým jsme. Každá žena svůj šatník roky tvoří a dává do toho spoustu energie a prožitků,” říká stylistka Lenka Zelenohorská.

Pro objevení jedinečného stylu každé ženy proto není potřeba chodit daleko. Bohužel pokud o oblékání a nakupování příliš nepřemýšlíte, objeví se vám ve skříni spousta sice krásných ale nekombinovatelných kousků.  Prvním krokem je tedy protřídit svou šatní skříň a u toho zjistit, co vám opravdu sluší. Nejlepší postup je takový, že vyberete 15-20 kousků oblečení, ve kterém se cítíte opravdu dobře a podle něj zjistíte, co máte ráda a sluší vám. Zaměřte se na detaily, střih, vzory a materiály. Díky tomu si uvědomíte, že svůj styl už máte a stačí ho jen dál rozvíjet.

Naopak oblečení, které jste více než dva roky neměla na sobě, do vaší skříně nepatří. Nemělo by tam být nic, co vám nedělá radost, nesluší vám nebo vám prostě nesedne. Pokud je stále hezké, pošlete ho dál, uvidíte, že z něj někdo další může mít radost! Šatník, který budete milovat, bude obsahovat jen to, co máte ráda a vypadáte v tom skvěle.

Kombinujte chytře, zkuste kapslový systém Metodu 3-2-1!
Možná to bude znít neuvěřitelně, ale k vytvoření ideálního šatníku stačí jen opravdu malé množství kusů oblečení. Alfou a omegou dobrého šatníku je totiž jeho plné využití díky správnému kombinování. S tím vám pomůže kapslový model Metoda 3-2-1, díky kterému bude váš šatník téměř naplno využíván.

Jeden set neboli kapsle vždy obsahuje:

  • 3 horní díly (top/halenka/košile/svetr),
  • 2 svrchní díly (sako/bunda/blejzr),
  • 1 spodní díl (kalhoty/sukně).

Celý set by měl být potom tvořen tak, aby byly jednotlivé kousky mezi sebou kombinovatelné. Tato metoda je využitelná jak při nakupování, tak již v existujícím šatníku.

U každého kusu oblečení promyslete, kam ho budete nosit a na jakou příležitost. Oblečení poté přikládejte k sobě a vytvořte tak kombinační sety, ty si poté vyzkoušejte. Jakmile si tyto sety vytvoříte dopředu, odbouráte tak ranní oblékání ve stresu. Díky tomu využijete svůj šatník naplno. Tím zabráníte tomu, že budete neustále sahat po stále stejných a zajetých kouscích,” radí stylistka Lenka Zelenohorská.

Nakupujte chytře a s rozmyslem
Přestože se prvotní investice do kvalitních kousků oblečení může zdát vysoká, opravdu se to vyplatí. Když se svými klientkami procházím jejich výdaje za šatník, který zcela nevyužívají, ukáže se, že nakupování podle kapslového modelu, je v konečném důsledku vyjde levněji,” vysvětluje Lenka Zelenohorská.

Nejhorší nákupy jsou ty, kdy nakupujete jen jeden kus. Základem je nakupovat se seznamem, ve správných obchodech a jednou za předem stanovené období – to může být třeba sezóna nebo pololetí.  Volba kvalitního materiálu je také základ. Díky tomu docílíte toho, že vám daný kousek vydrží déle než jednu sezonu.

Zcela nový zážitek z nakupování
Že nakupování nemusí být stresující zážitek se snaží ukázat Lenka Zelenohorská ve svém unikátním obchodě  INDIVINE, který se nachází v přímo v centru Prahy. Nový koncept prodeje módy vychází z jejích dlouholetých zkušeností v oboru a přináší aktivním ženám jedinečný zážitek při nakupování oblečení. Získat znovu příjemný pocit a radost  při nakupování mohou ženy díky individuálním přístupu a péči profesionálních stylistek, ale také díky jedinečnému interiéru, kterému vévodí kabinka ve stylu budoáru, která poskytne dostatek prostoru a pohodlí při samotném zkoušení a vymýšlení kombinací oblečení. Lenka se pečlivě stará o výběr oblečení z kvalitních italských značek, s citem pro styl a postavu českých žen.

S každou ženou pracuji individuálně, každá má svůj jedinečný styl, který se jí snažím pomoci pochopit a rozvést. Ukázat ji nový pohled na samu sebe. Mým cílem bylo vytvořit místo, kde si ženy nakupování užijí bez stresu a s plným servisem,” vysvětluje Lenka Zelenohorská. “Za svoji praxi jsem pomohla stovkám žen najít svůj styl. Pochopila jsem, co většině žen brání si vybrat oblečení, ve kterém se cítí dobře. A proč je to v Česku těžké. Poznala jsem, co aktivní dospělé ženy potřebují, jaké kolekce jsou pro ně vhodné a jaké k tomu musí být prostředí a servis. A to jsem vložila do konceptu Indivine.,” dodává.

Kdo je Lenka Zelenohorská?
Lenka Zelenohorská se v módě pohybuje více než 20 let. K módě byla vedena od malička a navazuje na rodinnou tradici – její prababička byla pražská modistka v období první republiky, kterou v jejím salonu navštěvovala řada osobností tehdejší doby.

Po studiích se jako jedna z prvních v České republice začala věnovat stylistice profesionálně, vytvořila vlastní autorskou typologii stylu a je autorkou kapsle 3-2-1.

V roce 2018 otevřela Ateliér stylu , jehož součástí byl butik s italskou módou. Ateliér slavil úspěch, což Lenku vedlo k otevření nového obchodu INDIVINE, který funguje od prosince roku 2022.

Foto: archiv redakce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *