Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

DětiSport

V kurzu in line bruslení se děti naučí zastavit i „chytře“ spadnout

Při jízdě na kolečkových bruslích je nejobtížnější umět zastavit i bezpečně padat. Podle dětských lékařů bývají totiž pády, kdy dítě nedopadne dopředu na ruce, ale dozadu na hlavu či záda, příčinou vážných úrazů. Máte-li tedy potomka, kterého in liny baví, určitě ho přihlaste do kurzu, kde ho profesionálové naučí nejen jezdit, ale i padat.

„Jízda na in linech je zábavná a děti ji milují. Základem ovšem je, aby se hned zpočátku naučily správně zastavit a také „chytře“ spadnout. Pády jsou totiž při jízdě na in linech mnohem častější než třeba na kole. Proto také patří k základní výstroji každého jezdce na in linech kromě dobře padnoucí helmy i chrániče kolen, loktů a zápěstí,“ upozorňuje na úvod Kristýna Přibylová z profesionálních dětských tělocvičen Monkey’s Gym, které pořádají kurzy in line bruslení pro všechny děti starší od 4 let – pro začátečníky i pokročilé. Kurz zahrnuje dva bloky bruslení, proložené krátkou pohybovou průpravou a svačinkou (ta i pitný režim jsou tady zdarma). Samozřejmostí je rozdělení do malých skupin po maximálně 5-6 dětech podle úrovně jejich dovedností.

Hlavně to musí děti bavit
S výukou jízdy na kolečkových bruslích je možné začít u dětí ve věku 4 let. Mladší děti totiž ještě nemají dostatečně zpevněné kotníky a nejsou na výuku připraveny ani psychomotoricky. V in line kurzu děti-začátečníci nejprve zkoušejí na bruslích ťapat a rozjíždět se. Zkušení lektoři s nimi intenzivně trénují správné pády a zvedání se do stoje. Průběžně přidávají delší jízdu a nové cviky. Přitom kladou důraz na procvičování rovnováhy, správný postoj na bruslích, odrazy z obou nohou a mnoho dalšího.

„U začátečníků používáme vhodné pomůcky, které dětem pomáhají ke snadnějšímu osvojení si nových dovedností – například lano, kroužky, tyče. Děti také trénují jízdu mezi kužely, střelbu na bránu a jiné hry. Lektor se začátečníkům věnuje v individuálním režimu dle jejich pokroků, vše ukazuje a vysvětluje. Hlavní je, aby děti bruslení od začátku bavilo,“ připomíná Kristýna Přibylová zásadu, která je společná i pro všechny ostatní sportovní aktivity, které tělocvičny Monkey’s Gym nabízejí.

Slalom i přeskok přes překážky
I pro děti, které už mají s jízdou na in linech určité zkušenosti, je takový kurz velkým přínosem. Především si při něm prohloubí dovednosti v oblasti zatáčení a brzdění. Lektoři s dětmi trénují i přešlapování, jízdu pozadu nebo slalom. Postupně zařazují složitější prvky, jako je jízda na jedné noze, rychlejší jízda, starty nebo přeskok přes překážky.

„Pro každou skupinku dětí máme vypracovanou samostatnou metodiku výuky tak, aby se v rámci svých dovedností v in line bruslení stále zdokonalovaly,“ dodává na závěr Kristýna Přibylová z profesionálních dětských tělocvičen Monkey’s Gym.

Monkey´s Gym jsou profesionální dětské tělocvičny určené dětem od 6 měsíců do 7 let, kde je vše vytvořené dětem na míru. Velkou výhodou jsou zde zkušební hodiny zdarma, kde si děti i rodiče mohou cvičení před závaznou registrací do kurzu vyzkoušet. K dispozici je gymnastické nářadí (kladiny, žebřiny, bradla, trampolína) vyrobené speciálně pro děti, příjemný povrch pro měkké dopady i dostatečně velký cvičební prostor. Děti nadchne zábavné barevné prostředí i hravá forma výuky, při níž odborně vzdělaní lektoři s dětmi pracují podle moderního konceptu pohybové všestrannosti pro nejmenší a kladou důraz na respekt ke správnému psychomotorickému vývoji u dětí a jejich individuálním dispozicím. Tělocvičny Monkeyˈs Gym najdete v Praze v OC Galerie Harfa, OC Šestka, v centru Juklík ve Stodůlkách a od dubna nově i v NC Westfield Chodov.

Zdroj a foto: www.monkeysgym.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *