Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Cestování

Nejromantičtější místo na Slovensku? Kouzelný hotel Châteu Bela

Toužíte po dokonalém odpočinku uprostřed přírody, a navíc s romantickou atmosférou? Pak se vydejte na jižní Slovensko, do zámku Château Bela z 18. století, o který s láskou pečují potomci šlechtického rodu Krockow. Díky jejich vytříbenému vkusu se můžete těšit na zážitek jednoho z nejromantičtějších míst na Slovensku. Ať už se sem vydáte na prodloužený víkend nebo delší pobyt, litovat nebudete. Vaše smysly potěší výtečná gastronomie a lahodné víno, rozlehlá zahrada nabídne příjemné procházky a ve spa zóně zregenerujete tělo a necháte odpočinout mysl.

Co takhle uniknout každodennímu shonu města do malebné přírody? Teplé dny přímo vybízejí k objevování nových míst. Proto byste neměli vynechat skvost jménem Château Bela. Naplánujte si zde víkend příjemného odpočinku, který můžete doplnit návštěvou Budapeště či městečka Ostřihom. I kdybyste se rozhodli strávit celé dny pouze v hotelu, nudit se rozhodně nebudete. „Pro naše hosty máme připravený bohatý program. Mohou zavítat na degustaci vína nebo si užít příjemnou masáž či romantické chvíle v našem spa. Pro milovníky historie je připravena soukromá prohlídku zámku a jeho areálu. Na své si zde přijdou i děti – nechybí dětské hřiště a herna,“ sděluje Ján Kolkus, ředitel hotelu Château Belá. Vychutnejte si romantiku ve dvou anebo vyjeďte na rodinný pobyt, všichni budou určitě spokojeni.

S láskou k přírodě a vínu
S celkovou rekonstrukcí zámku proběhla současně i rekonstrukce 300leté pivnice, která byla následně vybavena tou nejmodernější technologií, aby se zde mohlo vyrábět špičkové a světově uznávané víno. Hraběnka Ilona von Krockow se zasloužila společně s renomovaným německým vinařem a rodinným přítelem Egonem Müllerem o založení vinařství Château Belá. Nejdůležitější osobou vinařství je renomovaný enolog Miroslav Petrech. Víno Château Belá  sklízí ocenění na všech kontinentech – vychutnat si je můžete v restauracích v New Yorku, Tokiu, Londýně, Paříži či Vídni. „Naší novinkou je nová odrůda Breslava, výtečně se hodí k bílému masu či  těstovinám. Určitě stojí za ochutnání,” doporučuje Miroslav Petrech. Kromě bílých a červených vín zde můžete vyzkoušet i růžové nebo šumivé víno, které se vyrábí metodou champagne.

Bylo, nebylo…
Ano, přesně tak začínají pohádky. Stejně započal příběh zámečku Chateau Bela z jižního Slovenska nacházejícího se nad řekou Dunaj v srdci vinařské oblasti. Vše započalo v roce 1780. Tehdy byla postavena kaple, která dodnes slouží jako místo pro svatby a mše. Až o století později byl zámek dokončen, a to ve stylu francouzského baroka. Na panství se vystřídalo několik majitelů. V 19. století patřilo rodu Baldacci z Korsiky, následně  Zikmundovi Brodimu, poté v 20. století Adolfu von Ullmanovi. Od roku 1945 se stal  vlastnictvím státu, a právě v této době začal nejvíce chátrat a ocitl se  v žalostném stavu. Zámek Châteu Belá  zabírající se svým okolím  28 ha  úžasné přírody v roce 2000 odkoupila, a tím i zachránila, hraběnka Ilona von Krockow, vnučka George Ullmanna. Hraběnka s láskou, osobitým a precizním přístupem, ale i úctou a respektem k historii objekt nechala kompletně zrekonstruovat. Díky tomu se o osm let později kouzelné romantické místo otevřelo veřejnosti. I dnes je zámek opečováván a zvelebován šlechtickým rodem Krockow, zejména  hraběnčiným synem Albrechtem.

Pobytové balíčky:
Příběh nás dvou – celoroční nabídka
Romantický pobyt pro dvě osoby na dvě noci – od 10 575 Kč

Wine & Dine – celoroční pobyt
Gurmánský pobyt zahrnující degustační večeři spojenou s párováním vína, dvě noci –  od 9 825 Kč

Oddych na venkově – celoroční nabídka
Unikněte ruchu velkoměsta, užijte si odpočinek v klidném prostředí Chateau Bela, dvě noci – od 7 825 Kč

Toskánské léto – červenec a srpen 2023
Užijte si letní dovolenou v oblasti slovenského Toskánska, dvě noci – od 9 725 Kč

Jógový víkend 12.–14. května
Odpočiňte si od každodenních starostí a načerpejte pozitivní energii, dvě noci – od 7 325 Kč

Zdroj a foto: www.chateau-bela.sk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *