Nastupující hvězdy české gastronomie změřily síly na Gastro Junior Bidfood Cup
V polovině května proběhlo v prostorách plzeňského pivovaru finálové klání největší tuzemské gastronomické soutěže pro juniory kuchaře a cukráře Gastro Junior Bidfood Cup.
V kategorii kuchařů zvítězil Vojtěch Žďárecký ze Soukromé hotelové školy Bukaschool, cukrařinu ovládla Rozálie Michlová, studentka SOŠ a SOU Roudnice nad Labem. Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKC) pořádala 27. ročník nejprestižnější soutěže pro mladé talenty středních gastronomických škol a učilišť s novými aktualizovanými pravidly, která odrážejí současné gastronomické trendy a vycházejí ze zkušeností získaných členstvím ve Světové asociaci kuchařů. Soutěžilo 19 kuchařek/kuchařů a 16 cukrářek.
Rozvoj znalostí a dovedností je cennou zkušeností pro každého studenta, který si účast v soutěži vyzkouší ještě za dob studia. Soutěžící studenti prověří své schopnosti pracovat pod tlakem soutěžního zadání a současně v časového limitu. Zároveň mají příležitost poznat tak říkajíc služebně starší kolegy a získat od nich zpětnou vazbu v podobě hodnocení poroty.
Zdroj a foto: Gastro Junior Bidfood Cup