Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Jídlo a pití

Letos v létě se do čela restaurace Louis Vuitton v hotelu White 1921v Saint-Tropez postaví michelinský šéfkuchař Arnaud Donckele a cukrářský mistr Maxime Frédéric

Arnaud Donckele (šéfkuchař restaurace La Vague d’Or v Cheval Blanc St-Tropez) a Maxime Frédéric (šéf kavárny Louis Vuitton café a obchodu s čokoládou ve výstavním prostoru LV DREAM) jsou nejen kuchařskými kolegy z podniku Cheval Blanc Paris, ale také přáteli v soukromém život. Kromě normandských kořenů je spojuje i přístup ke gastronomii, který klade důraz na chuť, jednoduchost a autentičnost. Donckele a Frédéric rádi využívají prémiové, sezónní ingredience lokálního původu. Oba také uznávají dokonalé řemeslné zpracování výjimečných primárních surovin, které je historicky neoddělitelně spjato i s módním domem Louis Vuitton. Stejně jako řemeslníci, kteří zdokonalují své umění v manufakturách Louis Vuitton, jsou i tito dva gentlemani zcela oddáni své práci v kuchyni tak, aby pro hosty připravili skutečně nezapomenutelný zážitek.

Letos v létě míří oba mistři svého oboru na jih, do dobře známého města na francouzském pobřeží. Své schopnosti a nápady spojí dohromady na místě, které se nachází mezi Vieux Port a Place de Lices. Zde se začne psát stylová kulinářská odysea, která vychází z lokálního koloritu. Hosté se mohou těšit na menu plné středomořských chutí, které si vychutnají v nestrojené, přátelské a elegantní atmosféře, která je odrazem přátelství obou mužů i letního stylu podle značky Louis Vuitton. Delikatesy se zde servírují vždy od tří hodin odpoledne, kdy si můžete pochutnat na výběru zajímavých dezertů, od čokoládových tyčinek až po tradiční tarte tropézienne. Oblíbená nadýchaná brioška s pomerančovou pěnou má křupavou polevu, zdobenou motivem Monogramu Louis Vuitton, kterou dokonale doplní kopeček chladivého sorbetu. Oslnivý pohár Dolce Vita kombinuje tři příchutě zmrzliny, které jsou zcela atypicky nesladké.

Na místě samozřejmě můžete i povečeřet, zajímavé menu je připravené z těch nejlepších regionálních ingrediencí. Sushi připravené z rýže z Camargue rozvíjí jedinečnou chuť umami na jazyku. Je servírované s cevichem z pražmy, ryby svatého Petra a dalších ryb, pocházejících z lokálního, ekologicky udržitelného rybolovu. Na menu září produkty z celého regionu – a to s ohledem na jeho moře i pevninu. Nemohou na něm chybět makrely, sardinky a garnely, artyčoky, lilky, lískové oříšky, masitá rajčata od provensálských zahradníků, která jsou ráno utržena a ve stejný den jednoduše a dokonale zpracována v podobě sezónních pokrmů. Menu nás tedy bere na autentickou a zábavnou kulinární cestu, která věrně odráží umění cestování, jež je se značkou Louis Vuitton neoddělitelně spjato. Pokud bychom měli zmínit pouze několik výjimečných pokrmů z této směsice autentických chutí a textur středomořského regionu, byly by to dozajisté italské makaróny plněné lanýži a jehněčí hřebínky s marockým kořením.

Design restaurace, inspirovaný světem značky Louis Vuitton, pracuje s bílo-modrým vzorem dlaždic, který je typický pro novou resort kolekci s názvem „By The Pool“. Motiv se objevuje téměř všude, počínaje prostíráním až po polštářky u zahradního baru. Přírodní styl Louis Vuitton podtrhují kameny, dřevo a keramika. Prostor oživují předměty z kolekce Objets Nomades, včetně luceren od studia Zanellato/Bortotto a květin Origami Flowers z Atelier Oï.

Zdroj a foto: Louis Vuitton

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *