Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Potíže s dásněmi postihnou až 80 % psů ve středním věku

Purina, výrobce dentálních pochoutek značky Dentalife pro psy, doporučuje věnovat zvýšenou pozornost péči o chrup psů. Nedostatečná péče o ústní dutinu vašeho domácího mazlíčka může mít nepříjemné následky, protože potíže se zuby mají velký vliv na kvalitu života. U některých psů může být i přes veškerou snahu čištění zubů velký oříšek. Dentalife nabízí řešení ve formě dentálních tyčinek řady Daily Oral Care, a také novinky Dentalife ActivFresh.

Čisté znamená zdravé                                                                     
I psy trápí plak a zubní kámen. Bakterie, které se v usazených vrstvách množí, způsobují parodontální potíže a nepříjemný zápach. Komplikace z neléčeného zánětu mohou vést k vážným zdravotním komplikacím, je proto naprosto zásadní jen nepřekrývat případný zápach, ale efektivně řešit jeho příčinu.

Až u 80 % případů se u psů ve středním věku začínají projevovat potíže s dásněmi. Jako první si můžete všimnout nepříjemného zápachu z dutiny ústní, případně zanícených dásní. Přehlížení těchto příznaků vede k ústupu dásní, úbytku kostí kolem zubů až k jejich vypadávání. V extrémních případech může dojít i ke zlomenině čelisti v důsledku eroze kosti způsobené bakteriemi nebo k onemocnění srdce, plic a ledvin, způsobených dlouhodobou infekcí.  Nepříjemný pach z ústní dutiny psa není normální a měl by být varováním a výzvou k rychlému jednání.

Zahrňte dentální tyčinky do pravidelné každodenní péče
„Kromě mechanického čištění kartáčkem, které by mělo být součástí pravidelné péče o psa od výměny zubů nastávající mezi 2. a 7. měsícem života, je snadným a pro obě strany příjemným řešením použití dentálních tyčinek,“ říká MVDr. Petra Miklišová.

Je vědecky ověřeno, že jedna tyčinka Dentalife denně omezuje vznik zubního kamene a pomáhá omezovat tvorbu zubního plaku. Jedna minuta žvýkání odpovídá jedné minutě čištění zubů.

„Měkčí porézní textura tyčinky Dentalife jemně čistí dásně, a především i těžko přístupné zadní zuby,“ dodává Miklišová. Dochází tak k přirozenému mechanickému čištění, které je psovi podstatně příjemnější než čištění kartáčkem.

Vitamín D a vápník posilují zuby a další skvělou zprávou je, že dentální tyčinky Dentalife neobsahují přidaná umělá barviva. Stačí si vybrat ze tří velikostí podle velikosti plemene.

Novinka Dentalife ActivFresh
Novinka Dentalife ActivFresh rozšiřuje základní řadu Dentalife Daily Oral Care a má za cíl nejen bojovat se zubním kamenem, ale i napomáhat v odstranění nepříjemného zápachu z dutiny ústní. Unikátní složení Dentalife ActivFresh aktivně bojuje s bakteriemi, které jsou jeho příčinou. Tyčinky obsahují sladkovodní modrozelenou řasu spirulinu a med, což jsou silné přírodní antioxidanty.

Všechny tyčinky Dentalife Daily Oral Care mají 9 odlišných zakřivení k masírování dásní, nízký obsah tuku, složení bez přidaných barviv a umělých konzervantů a osvědčený tvar, velikost a strukturu. Přídavek spiruliny a medu dělají z dentální pochoutky ActivFresh dokonalý zdravý pamlsek, který prospívá a zároveň skvěle chutná.

Zdroj a foto: Purina

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *