Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Český slavík odstartoval hlasování. Na galavečeru se bude vzpomínat také na Vaša Patejdla

Český slavík vstupuje do sedmé dekády své existence. Televize Nova dnes spustila hlasování v anketě, která celosvětově patří k jedné z těch s nejdelší tradicí. Hudební fanoušci budou moci hlasovat až do půlnoci 12. ĺistopadu a jeden z hlasujících opět vyhraje luxusní osobní vůz. Jména nejoblíbenějších hudebních interpretů se diváci TV Nova dozvědí v přímém přenosu z galavečera v pátek 24. listopadu. Na podiu se v roli vystupujících i předávajících představí špička českého kulturního a společenského světa.

„Připravovat Českého slavíka je velká zodpovědnost. Má velkou tradici a ke každému ročníku přistupuji s velkou pokorou a věřím, že i letos vytvoříme hudební svátek a nezklameme diváky,“ říká kreativní producent a režisér Pepe Majeský, který bude režírovat již pátý přímý přenos Slavíka. Letos již potřetí oslovil osvědčenou moderátorskou dvojici Ondřej Sokol a Aleš Háma, která se podílí i na scénáři s někdy velmi ostrým humorem. „Humor je nadsázka, je to často na hraně. Nechceme nikoho urazit. Ale myslím si, že tento styl k šoubyznysu patří. Velmi si cením lidí, do kterých si trošku rýpneme, ale oni mají nadhled a neberou se příliš vážně,“ dodává Pepe Majeský.

Diváci Českého slavíka jsou zvyklí na velkolepé úvodní scény. Tématem té letošní bude kritika, které se loni nevyhnul ani samotný galavečer předávání cen popularity. „Minulý ročník vyvolal slušnou vlnu, tedy je z čeho čerpat. Začneme sami u sebe a uvidíme, kdo se nám tam ještě vejde,“ říká Ondřej Brzobohatý.

Lidé mohou na webových stránkách Českého slavíka hlasovat vždy maximálně pro šest interpretů v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a Hip Hop a Rap. Mohou také vybrat, kdo ze tří nominovaných se stane objevem roku. A v přímém přenosu se dozví, kdo jako druhý vstoupí do slavičí Síně slávy a kdo se stane Absolutním slavíkem.

Na galavečeru v pražské hale Forum Karlín vystoupí Vojtěch Dyk nebo skupina Chinaski. Speciální společné vystoupení si pro slavičí přímý přenos připravují David Koller a Ben Cristovao. Český slavík také složí poctu nedávno zesnulému hitmakerovi Vašo Patejdlovi.

Český slavík letos také získá nové logo a novou vizuální identitu. Generálním partnerem Českého slavíka je Trinity Bank. Partnerem ankety je i zhotovitel cen, Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a loni doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls.

V minulém roce se přímý přenos hudební ankety Český slavík stal nejsledovanějším pořadem dne ve všech hlavních cílových skupinách. Udílení prestižních cen si nenechalo ujít 41,03 % diváků v CS 15-54 u TV. Celkem se na galavečer dívalo 1 420 000 diváků širší věkové skupiny 4+. S největším ohlasem se pořad setkal u žen ve věku 25–34 let (55,23 % share Ž25-34).*

*Zdroj dat: ATO – Nielsen, živě + TS0-3, ke dni: 13. 9. 2023

Ondřej Sokol a Aleš Háma: Je dobrý dělat s někým, na koho se můžete spolehnout
V minulém ročníku jste v Českém slavíkovi excelovali. Podařilo se vám rozesmát milion a půl diváků a pár urazit. Máte letos podobné ambice?
OS: Tak vidíš, my jsme excelovali a ty jsi přitom říkal: „Já jsem to podělal.“ A já ti říkal: „Jo podělal“.
AH: My jsme už loni měli jiné plány. My máme vždycky plány a pak excelujeme.

Co třeba bylo jinak než podle plánu?
AH: Všechno. Čas nám třeba utíkal strašně rychle. Někteří lidi, co tam měli být, tak tam nebyli. A naopak tam byli někteří navíc. Nikdy před tím jsme třeba nedělali přímý televizní přenos bez generální zkoušky. Prostě se nestihla.
OS: Já jsem třeba do poslední chvíle nevěděl, že tam bude Aleš. A jak se mi to hodilo, že dorazil.

Co je silnou stránkou vašeho kolegy v oblasti moderování?
OS: Alešova spodní polovina těla. Tam je hrozně silnej. A vlastně teď už i v té vrchní.
AH: Já bych chtěl odpovědět zcela vážně. Já jsem úplně klidnej a hodlám si to užít jako loni, protože v Ondrovi mám velkou oporu. Obecně platí, že je dobrý dělat s někým, na koho se můžete spolehnout. A víte, že když to někde pokazíte, tak to zachrání ten druhej.
OS: My málokdy mluvíme vážně, ale takhle to je. Opravdu jsem velmi klidnej, když jdeme moderovat Slavíka. A to se docela hodí v tomto typu pořadu, protože tam je spousta adrenalinu odjinud.

Spolu moderujete Českého slavíka letos potřetí. Ondra ho moderoval před tím ještě dvakrát sám. Čím je pro vás tato anketa?
OS: Ano já jsem ho tam jednou pustil…
AH: …a už jsem tam ulpěl. Slavík, to je příležitost. Máloco moderátora v životě tak potěší, jako když si ho vyžádají. I kdybych neměl čas, musel bych všechno zrušit. Pro mě je to čest. Opravdu.

Co letos na galavečer chystáte?
AH: My nic nechystáme. To se tam všecko stane. Samozřejmě pozveme nějaký hosty a uvidíme, co se s nimi dá vytvořit.

I letos jeden hlasující vyhraje luxusní osobní vůz. Udělal by radost i vám?
AH: Na ryby nebo do lesa. Já jsem myslivec. To auto má docela velký kufr. Když střelíte divočáka, tak by se tam vlezl.
OS: U nás paní v domě potřebuje občas dojet na nákup. Já jí ho vozím na kole a teď bych jí ho dovezl luxusním vozem.

Aleši, loni vaše kapela Hamleti opět moc neuspěla. Bude to letos lepší?
AH: Hamleti se po čtvrt století rozpadli, protože neuspěli. Já mám nyní sólový projekt srbsko-chorvatských písní, ale v novém hávu. Jmenuje se Zlatan.
OS: To se málo ví, ale Hamleti byli založení s tím, že to je kapela, která by neměla ve Slavíkovi nikdy uspět. A to se jim, myslím si, povedlo.

Nebyli byste pro to, aby anketa změnila jméno na Český sokol?
AH: Proč? Sokol je dravej pták…
OS: Právě že by to bylo takový dravý.
AH: Sokol má být na letišti a hlídat, aby ptáci nelítali do motorů.
OS: Co je Háma? Mně to přijde jak taková bahnitá mlha….

Loni se zavedla slavičí Síň slávy.
AH: Děkujeme. My jsme se tam moc těšili. Je to pro nás trošku překvapení, i když čekali jsme to.
OS: Já jsem si myslel, že se to stane. My bychom chtěli všem strašně moc poděkovat a myslíme si, kdo už jiný?
AH: Je to taková motivace pro další neuměteli. I oni se mohou začlenit do Síně slávy.

Zdroj a foto: TV Nova

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *