Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Případy Josefa Klímy: Po smrti přítelkyně se staral o jejího postiženého syna, teď ho stíhá policie

Kdo je lump, a kdo ne? To je otázka, která vás nejspíš napadne při sledování dalších Případů Josefa Klímy se dvěma silnými příběhy. Karel se po smrti své přítelkyně rozhodl starat o jejího těžce nemocného syna. Jenže po několika letech došlo mezi oběma ke sporu a teď Karel nemůže chlapce vidět, a dokonce ho stíhá policie. Omezoval doopravdy svého svěřence, nebo je to celé nesmysl? A ve druhé reportáží podezření na špatné zacházení se zvířaty. Jedná se o týrání, nebo přirozenou metodu chovu? Případy Josefa Klímy začínají ve středu ve 22:50 na Primě.

Jakub se už v dětství dozvěděl smutnou diagnózu. Má svalovou atrofii, která postupně postihuje celé tělo. Pacienti nejdříve přestanou chodit, pak se hýbat, a nakonec je čeká nevyhnutelná smrt. Jakubova maminka se v jeho sedmi letech dala dohromady s Karlem. Ten už v té době o jeho nemoci věděl a společnými silami se o chlapce starali. Jenže v roce 2017 žena podlehla depresím a vzala si život. Karel se Jakuba ovšem nechtěl vzdát, a tak si ho osvojil a pečoval o něj jako o svého syna i se značným vypětím sil a rozpočtu. Jenže když Jakub dospěl, dostali se oba muži do sporu. Jakub totiž převedl svůj byt, který předtím Karel rekonstruoval, na svého pečovatele. A později řekl, že to bylo pod nátlakem. Jakub teď žije v Jedličkově ústavu a Karel o něm nemá žádné informace. Tvrdí, že se jedná o nesmysl. Vyšetřuje ho ovšem policie z takzvaného útlaku. „Byl mi s ním zamezen veškerý kontakt. Že se mnou prý nepojede, že nechce. Já jsem od něj byl naprosto odříznut. Nevím dnes, co sním je, v jakém je zdravotním stavu. Už nemám žádnou šanci se s ním spojit,“ řekl Karel v Případech Josefa Klímy.

Kde je v tomto případě pravda? Je Karel skutečně zloduch, který chtěl obrat nevlastního syna o byt, nebo zdrcený muž, který náhle přišel o kontakt s chlapcem, o kterého se s vypětím sil sám roky staral?

Týrání zvířat, nebo přirozená metoda chovu?
Firma chovající skot u obce Seč v Pardubickém kraji se už po několikáté dostala do hledáčku Státní veterinární správy. Podle jejích závěrů jsou prý zvířata podvyživená, mají nedostatek vody, celkově špatný zdravotní stav i neléčená zranění. Na pozemcích firmy se navíc našly desítky nelegálních hrobů krav. Ve vzduchu tak visí obvinění z týrání zvířat. Jenže majitel společnosti něco takového důrazně odmítá. Argumentuje nepochopením stádního chovu krav ze strany veřejnosti, která si ho prý plete s mléčnými farmami. Jeho krávy prý žijí přirozeně. Živí se hlavně spásáním trávy, a je tak vyloučené, že by měly nedostatek jídla, rovněž vody je prý v areálu dostatek. A hroby mrtvého skotu jsou podle něj už z doby socialismu. Jak je to ve skutečnosti? Místní na kameru odmítají mluvit. Co ale řekli reportérce Veronice Krejčí pod slibem anonymity?

Sledujte nejnovější Případy Josefa Klímy. Začínají už ve středu ve 22:50 na Primě a v neděli ve 21:30 na CNN Prima NEWS.

Zdroj a foto: TV Prima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *