Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Móda

Znáte základy správného vrstvení?

Vyladěný módní outfit a nevyzpytatelné počasí podzimních měsíců nejdou dohromady. Slyšeli jste už také něco podobného? Opak je pravdou – i když může být oblékání během babího léta často pěkným oříškem, stačí znát základy správného vrstvení a budete připraveni jak do chladného a deštivého rána, tak i na prosluněné odpoledne. Při volení jednotlivých kousků a jejich vzájemného kombinování se stačí řídit čtyřmi základními kroky. Jak na to? Pro inspiraci jsme se vydali do Fashion Arena Prague Outlet.

Krok 1: Základní vrstva
Na naprostý základ vrstveného outfitu se nejlépe hodí jednoduché tričko, crop top či lehké tílko. Dodají vrstvu navíc, která zahřeje, naopak pokud se venku znenadání vyjasní, nemusíte zůstávat v dlouhém rukávu či svetru.

Kapitola sama o sobě jsou letní šaty, které lze jednoduše využít i na podzim. Pod ty se špagetovými ramínky se skvěle hodí například rolák s kontrastující barvou, naopak pokud si chcete zachovat možnost snadného odložení další vrstvy, sáhněte spíše po kouscích, které se šaty barevně ladí.

Tip: Šaty Weekend Max Mara, obchod WKND Store, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 11259 Kč, outletová cena 7880 Kč. Sukně Tommy Hilfiger, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4590 Kč, outletová cena 1377 Kč. Boty Roberto Della Croce, obchod Corso Roma, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2892 Kč, outletová cena 1486 Kč.

Krok 2: Košile či vesta
Na první lehkou vrstvu přichází další kousek – košile je skvělým startem, pokud nevíte, kde začít. V šatníku ji v některém z univerzálních odstínů máme prakticky všichni, snadno ji tak s čímkoli zkombinujete. Pokud máte náladu na něco odvážnějšího, sáhněte po vestě. Ta se stala v posledních letech podzimní klasikou, která dodá outfitu novou texturu nebo vytvoří zajímavější barevnou kombinaci.

Tip: Bunda Lacoste, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 5799 kč, outletová cena 4059 Kč. Trucker bunda Levi’s, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 3399 Kč, outletová cena 799 Kč. Vesta Heavy Tools, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 1399 Kč, outletová cena 979 Kč. Vesta Heavy Tools, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 1799 Kč, outletová cena 1249 Kč.

Krok 3: Elegantní přehoz
Sázkou na jistotu je ve třetí vrstvě sako. Představuje v šatníku totiž neutrální kousek, kterým neurazíte jak v práci, tak ani při večerním posezení u vína s kamarády. Nejlépe uděláte, pokud si při pořizování saka vyberete nadčasový střih, který z módy jen tak nevyjde – využít jej pak můžete nejen na podzim, ale prakticky přes celý rok. Pokud ale chcete celý look přeci jen trochu odlehčit, zkuste outfit zkombinovat místo saka s džínovou bundou nebo koženým křivákem.

Tip: Sako Guess, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 4150 Kč, outletová cena 990 Kč. Set Karl Lagerfeld, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 12699 Kč, outletová cena 8889 Kč.

Krok 4: Kabát na konec
Sázkou na jistotu je na podzim v případě kabátů nestárnoucí klasika v podobě trenčkotu. Je dostatečně lehký na to, aby vás při chůzi nezatěžoval, zároveň ale přidá vrstvu, která v sychravém počasí zahřeje. Ať už ale zvolíte jakýkoli kabát, hezký detail vytvoříte, pokud přes něj necháte límeček předchozí vrstvy vyčnívat.

Jestli se vám zdá, že kvůli tolika vrstvám vypadá vrchní část outfitu příliš mohutně, zkuste při kombinování zvolit kalhoty s volnějšími nohavicemi či sukni. Celkový dojem se tak vybalancuje.

Tip: Kabát Gant, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 12299 Kč, outletová cena 6149 Kč. Kabát Diesel, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 18999 Kč, outletová cena 9499 Kč. Boty Deliberty, Fashion Arena Prague Outlet, původní cena 2890 Kč, outletová cena 1445 Kč.

Zdroj a foto: www.fashion-arena.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *