Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zábava

Kamila Nývltová nazpívala vánoční píseň světového skladatele Thomase Bergersena

Zpěvačku Kamilu Nývltovou není třeba dlouze představovat. Po úspěchu v populární televizní soutěži  X-Factor zazářila na jevištích muzikálů jako jsou Kleopatra, Aida, Angelika, nebo třeba Dracula. Kamila  má na svém kontě čtyři sólová alba, včetně CD duetů se skvělými umělci a jejími kolegy, mezi které  patří Lucie Bílá, Marian Vojtko, Leona Machálková, Vilém Čok a další.

Další kapitola její kariéry je  fascinující spolupráce se se světovými skladateli Thomasem Bergersenem a Nickem Phoenixem a  jejich projektem „TWO STEPS FROM HELL“. Jak k tomu vlastně došlo? 

„Jak se říká, někdy jste ve správný čas na správném místě a stanou se úžasné věci. Spolupracovala  jsem s filharmonií pod taktovkou dirigenta Petra Pololáníka a pak se naskytla nečekaná životní  příležitost. Asi za rok mi osobně zavolal, zda bych se rychle naučila repertoár na koncert s americkým  orchestrem a zaskočila za sólovou americkou zpěvačku, která nedostala vízum. Byla to výzva, ale  kývla jsem. Navíc se mi ta hudba moc líbila. Vůbec jsem netušila, pro koho jsem ten záskok vlastně  slíbila, že se jedná o spolupráci s Thomasem Bergersenem, skladatelem se světovým renomé. Pak  jsem si na internetu našla další informace a polilo mě horko, stáhl se mi krk … Nedalo se couvnout,  vzala jsem noty a začala zpívat. Další den byla již zkouška s orchestrem a ten další už samotný  koncert,” vzpomíná Kamila na tuto nečekanou, avšak osudovou událost. 

V každém případě Kamila excelovala na koncertě svým vynikajícím výkonem, což potvrdil nejen  potlesk ohromených diváků, ale také osobní pochvala od samotného autora skladeb, Thomase  Bergersena. Netrvalo dlouho a Kamila byla oslovena s nabídkou spolupráce a pozvána jako sólová  zpěvačka na evropské turné projektu „Two Steps From Hell“. Veškeré přípravy byly pečlivě  dokončeny, avšak epidemie covidu nečekaně zhatila plány koncertní šňůry, která byla odsunuta o dva  roky. 

Přestože nastala nečekaná přestávka, tisíce hudebních fanoušků, spolu s početným orchestrem  muzikantů a sólistů, se dočkali v roce 2022 a 2023 realizace dvou obrovských turné po Evropě.  Unikátní show seskupení „Two Steps From He“ll vyprodala impozantní haly například ve Francii,  Německu, Rakousku, Velké Británii, Švýcarsku, Belgii, Nizozemí a také v Praze, kde byly kvůli  vysokému zájmu přidány další koncerty. Světová show, nesoucí jedinečnou epickou hudbu, se stala magnetem pro fanoušky z celého světa. Mezi tímto mezinárodním souborem vynikala jediná Češka – zpěvačka Kamila Nývltová, obyčejná holka z Podkrkonoší. 

A nyní přichází další významný milník a splněný sen pro Kamilu Nývltovou. Thomas Bergersen ji  oslovil s žádostí nazpívat jeho zcela novou vánoční píseň – a to v českém jazyce. Emotivní píseň je o  vzácných vzpomínkách, které si tvoříme v dětství. Tato skladba bude mít exkluzivně hned čtyři  jazykové verze – anglickou, norskou (Thomas Bergersen pochází z Norska), španělskou a českou,  kterou nazpívala právě Kamila Nývltová. Adaptaci textu do českého jazyka se ujala Patrície Koňak  Fuxová. 

Thomas Bergersen svým fanouškům o tomto vánoční spojení prozradil: „Bylo to přání, které se  splnilo, spolupracovat s Kamilou na tolika úžasných projektech. Těším se, že mohu přidat českou verzi  vánoční písně – „Vánoční Vzpomínka“ – na seznam!“ 

Píseň v českém jazyce premiérově odvysílal Český rozhlas o druhé adventní neděli 10. prosince. 

Od ledna 2024 se Kamila připojí k novému projektu, a to v rámci SING SING QUINTET. Tento unikátní  projekt spojuje špičkové pěvecké talenty, mezi které patří zpěváci Tomáš Trapl, Bohuš Matuš, Peter  Pecha a zpěvačka Michaela Nosková. Dále se bude Kamila věnovat soutěži pro začínající talentované  děti ČESKO ZPÍVÁ, jejíž je patronkou. 

Foto: archiv K. Nývltové

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *