Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zvířata

Kvůli mrazům se ztrojnásobila poptávka po psích oblečcích

Mrazivé počasí posledních dní dopadá nejen na lidi, ale také na jejich domácí mazlíčky, kterým je potřeba zajistit potřebnou speciální péči. Majitelé na extrémní mrazy reagují nákupem speciálních potřeb, jako jsou psí oblečky. „V Super zoo evidujeme téměř trojnásobné navýšení poptávky po oblečcích pro psy oproti předchozímu období. Navýšení prodeje jsme zaznamenali také například u speciálních bot pro psy, které se používají jako ochrana před sněhem a námrazou,“ říká Luboš Rejchrt, jednatel a COO Plaček Group, do které patří prodejny chovatelských potřeb Super zoo.

Majitelé domácích mazlíčků poptávají v mrazivém počasí často například svetry, zateplené bundy a kabátky ze softshellu nebo jiných funkčních materiálů. Je přitom důležité dbát na výběr správné velikosti – krátké oblečky nejsou z hlediska ochrany dostatečně funkční a příliš dlouhé zase mohou psy omezovat v pohybu. Ideální je vybírat podobné zboží přímo na prodejně spolu se svým čtyřnohým parťákem, konkrétně v Super zoo zákazníkům s výběrem pomáhá odborný personál.

V neposlední řadě jsou v zimě oblíbeným produktem ochranné masti na tlapky. Ty vytváří na polštářcích ochrannou vrstvu, která působí proti soli v případě solených chodníků a také chrání proti mrazu, který tlapky vysouší a následkem toho mohou popraskat. Doporučuje se také nezapomínat na podporu imunity u domácích mazlíčků, třeba v podobě vitaminových suplementů.

„Růst tržeb jsme v segmentu chovatelských potřeb sledovali v průběhu celého loňského roku a očekáváme ho i letos. Ukazuje se, že Češi na svých mazlíčcích nešetří a chtějí jim dopřát tu nejlepší péči a kvalitu, což se projevilo i v období Vánoc, které byly pro domácí mazlíčky bohaté. Jen v Super zoo se tržby za prosinec 2023 navýšily přibližně o 10 % oproti předchozímu roku,“ upřesňuje Luboš Rejchrt.  Na prvních příčkách se v celoročním srovnání drží nákupy krmiv pro psy a kočky, kočkolity a steliva pro drobné savce.

Foto: Super zoo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *