Tojesenzace.cz

Tak trochu bulvární web nejen o českých celebritách, ale i o všech radostech, které život nabízí – lásce, jídle či cestování!

Zdraví

Minisérie FX Šogún v únoru 2024 na Disney+

Šógun od FX podle slavného románu Jamese Clavella bude mít v České republice premiéru exkluzivně na Disney+ v únoru 2024. V desetidílné minisérii od Rachel Kondové a Justina Markse hrají Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis a Anna Sawai.

Šógun od FX je původní adaptací slavného románu Jamese Clavella, kterou vytvořili pro televizi Rachel Kondová a Justin Marks. Desetidílná minisérie se odehrává v Japonsku roku 1600 na počátku občanské války, která poznamenala celé století. Producent Hiroyuki Sanada hraje lorda Jošiho Toranagu, který bojuje o život poté, co se proti němu sjednotí jeho nepřátelé. Poblíž rybářské vesnice je však objevena ztroskotalá evropská loď a ukáže se, že její britský kormidelník John Blackthorne (Cosmo Jarvis) zná mnohá tajemství, která by Toranagovi mohla pomoci zvrátit rovnováhu moci a zároveň zničit obrovský vliv Blackthornových vlastních nepřátel – jezuitských kněží a portugalských obchodníků. Toranagovy a Blackthornovy osudy jsou neoddělitelně spjaty s jejich překladatelkou Toda Mariko (Anna Sawai), tajemnou křesťanskou šlechtičnou, poslední svého zneuctěného rodu. Zatímco Mariko slouží svému pánovi v této politicky nejisté době, musí se zároveň vyrovnat nejen se společností Blackthorna, ale i se svou oddaností víře, která ji zachránila, a svým závazkům vůči zesnulému otci.

Seriál má nevídané japonské obsazení. Hrají v něm například Tadanobu Asano jako Kašigi Jabušige, nechvalně známý podrazák a Toranagův blízký spojenec; Hiroto Kanai jako Kašigi Omi, mladý vůdce rybářské vesnice, kde je nalezena Blackthornova loď; Takehiro Hira jako Išido Kazunari, mocný byrokrat, který je zároveň Toranagův hlavní rival; Moeka Hoši jako Usami Fudži, vdova, která musí uprostřed bojů najít svůj nový úděl; Tokuma Nišioka jako Toda Hiromatsu, Toranagův věrný generál a nejlepší přítel; Šinnosuke Abe jako Toda Hirokatsu („Buntaro”), žárlivý manžel Mariko; Yuki Kura jako Joši Nagakado, ztřeštěný Toranagův syn toužící se prosadit; a Fumi Nikaido jako Očiba no Kata, ctěná matka dědice, co se nezastaví před ničím, jen aby se zbavila Toranagy a hrozby, kterou je pro jejího syna.

Šóguna pro televizní vysílání vytvořila Rachel Kondová a Justin Marks, přičemž Marks byl zároveň showrunnerem a výkonným producentem seriálu. Dalšími výkonnými producenty jsou Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Luca a Kondo. Producentem seriálu je Hiroyuki Sanada, seriál byl vyroben společností FX Productions.

Zdroj a foto: Disney+

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *